Az idei nyár öt legfrissítőbb olvasmánya - Corn & Soda

Az idei nyár öt legfrissítőbb olvasmánya

Javában tombol a nyár és a kánikula, ilyenkor az ember lánya nemcsak a vízparton, hanem a könyvek között válogatva is a felfrissülést keresi. Talán a karácsony mellett ez az időszak az, amikor legjobban vágyunk a habkönnyű romantikára, az érzelmes történetekre, és a lélekvidító, könnyed olvasmányokra. Természetesen ezzel a kiadók is tisztában vannak, így sorra jelennek meg az igazi strandolós, könnyed kikapcsolódást ígérő kötetek. Összeállításunkban a tetemes kínálatból választottunk ki a szerintünk legjobb ötöt, melyek közül mindenki megtalálhatja az ízlésének és hangulatának megfelelőt.

Forrás: saintmartinlebeau.fr

1. Listánk első helyezettje a kortárs romantikus irodalom egyik legismertebb alakjának, Cecelia Ahern-nek a legújabb regénye, a Lantmadár, mely az egyik legszebb, leginkább szívet melengető története a nyárnak.  Gyönyörű példázata a kalandvágynak, a természet varázsának, szabadságnak és a szerelemnek.

Forrás: Athenaeum Kiadó

Fülszöveg: Laura a nagyvilágtól elzárva él Írország délnyugati részén, a hegyek közt, harmóniában a természettel. Egy nyári napon azonban összetalálkozik az erdőben Solomonnal, és élete egy csapásra megváltozik. A sármos férfi egy dokumentumfilmes forgatócsoport tagja. A háromfős kis csapat éppen következő filmjéhez keres témát, Laura pedig egyből felkelti az érdeklődésüket. A lány ugyanis lenyűgöző képességgel rendelkezik: úgy tudja utánozni a hangokat, mint senki más – senki, csak az ausztrál lantmadár.
Laura egy új élet reményében a stábbal tart Dublinba, ahol nem csupán a nagyváros zajos nyüzsgése robban be a mindennapjaiba egyik pillanatról a másikra, de a 21. század is, a közösségi média, a tévé és a tehetségkutató műsorok pozitívumaival és árnyoldalaival egyaránt.

2. A második helyezett a romantikus regényírás koronázatlan királyának, Nicholas Sparksnak az először magyarul éppen tíz éve megjelent és a napokban újra kiadott regénye, a Kedvesem lett. Igazi édes-bús, sírós-nevetős, hamisítatlan Sparks-kötet, amiből remek film is készült már.

Forrás: General Press Kiadó

Fülszöveg: Johnt egyedül neveli szófukar, magába forduló édesapja, akit a munkáján kívül szinte csak az érmegyűjtés érdekel. A tengődő fiatalember egyéb ambíciók híján beáll az Egyesült Államok hadseregébe, ahol karrierje gyorsan felfelé kezd ívelni. Egyik eltávozása idején ismerkedik meg az elhivatott, gyönyörű fiatal lánnyal: Savannah-val, akivel első pillantásra egymásba szeretnek. A lány gyógypedagógusnak készül, és alapítványi munka keretében hajléktalanoknak épít házat. Mély érzelmektől átitatott kapcsolatuk ismeretlen távlatokat nyit meg a fiú előtt: figyelmét az elesettek, a szociálisan rászorulók felé irányítja. A fiú lassan megbékél a környezetével, csodabogár édesapjával, és közös életük Savannah-val boldogságot ígér. Ám a reményekkel teli jövő képét darabokra törik a világpolitikai események: a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás után John úgy érzi, neki most elsősorban a katonaságnál kell helytállnia. A kényszerű hosszú távollétek azonban megviselik kikezdhetetlennek tűnő kapcsolatukat…

3. A harmadik helyezett listánkon Veronica Henry nemrég megjelent, új regénye, az Álmaink otthona. Gyönyörű helyszínen játszódó, bájos történet a sorsról, múlt és jövő összefonódásáról  és persze szerelemről.

Forrás: General Press Kiadó

Fülszöveg: A Pease patak idilli völgyében álló Hunter’s Moont sokan az álmaik otthonának tartják. Így van ezzel a környék legjobb ingatlanügynöke, Belinda Baxter is, aki első látásra beleszeret az épületbe, és elhatározza, mindent megtesz azért, hogy megtalálja a tökéletes vevőt a tökéletes házhoz. Hunter’s Moon azonban több évtizedes titkokat rejt, és Belinda nem is sejti, hogy a ház meghirdetésével egy időben a saját múltjával és jövőjével is szembe kell néznie. A kedves, ám kissé zárkózott nőnek ugyanis nemcsak a mesés otthon, hanem a tulajdonosai is belopják magukat a szívébe. Nemsokára össze is barátkozik az idős házaspárral: a határozott Sallyvel és jóképű férjével, Alexanderrel. A már évek óta Londonban élő fiuk, Leo ugyanakkor egyáltalán nem örül annak, hogy eladják a családi fészket, hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy ez a fejlemény gyökeres fordulatot hoz az ő magányos életében is.
Veronica Henry regénye a bájos vidéki Angliában, a meseszép Cotswoldban játszódik; és a története jól példázza, hogy a vágyaink néha éppen akkor válnak valóra, amikor egyáltalán nem számítunk rá.

4. Negyedik helyezettünk a népszerű brit írónő, Milly Johnson a napokban megjelent új kötete, a Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban. A bájos, humoros történetben jól ismert helyszínek és szereplők köszönhetnek vissza azokra, akik olvasták az írónő előző köteteit, a a Teaház a sarkont, a Téli lángot és a Borúra derűt. 

Forrás: Alexandra Kiadó

Fülszöveg: Connie élete fenekestül felfordul, amikor megtudja, hogy férje, Jimmy Diamond, akivel huszonnégy éve él őszintének hitt házasságban, azt tervezi, elhagyja őt a szemtelenül fiatal és szőke titkárnőjéért.
Maradék önbecsülésének megmentésére bosszút forral. Jimmy jobbkezével, az ugyancsak megbántott Dellával karöltve olyan tervet eszel ki, amely új, addig ismeretlen színben tünteti fel Jimmy előtt, és ha minden jól megy, a csalárd férj kénytelen-kelletlen belátja, hogy hiba volt alábecsülni hitvesét. Célja eléréséhez szüksége van férjével közösen alapított takarítócégük, a Diamond Shine alkalmazottainak segítségére, akikről Napraforgó kávéházbeli találkozóik során kiderül, hogy egytől egyig csupa szív lányok és asszonyok, és a takarítás mellett szoros barátság is összeköti őket.
Mesterkedései közepette Connie megismerkedik a vonzó csokoládékészítővel, Brandon Locke-kal, kinek kedvessége és érdeklődése lassan megolvasztja fagyos szívét.
Vajon képesek lesznek a Napraforgó Kávéház hölgyvendégei arra, hogy minden foltot eltüntető tisztítószereikkel megszabadítsák Connie-t a sérelmeitől és a fájdalmától? És vajon el tudja érni a csokibarna szemű Brandon, hogy újra hinni tudjon a szerelemben?

5. Az ötödik helyezettünk némileg kilóg a sorból, mert alapvetően nem romantikus regény, hanem egy vérbeli skandináv krimi, Yrsa Sigurðardóttir Örvény című regénye. Hogy miért került fel mégis a listánkra? Mert az izlandi írónő ebben a regényében is – mint a  Freya & Huldar esetei előző részében, a Génekben is – a főszereplő női karakternek, Freyának, fontos hangsúlyt kap az érzelmi élete, párkeresési problémája is. Emellett Freya igazi 21. századi nő, akivel nagyon sok női olvasó azonosulhat.

Forrás: Animus Kiadó

Fülszöveg: Egy iskolában tíz éve elástak egy időkapszulát. A benne található fogalmazásokban a diákok leírták, milyennek képzelik a jövőt. Csakhogy a gyermeki elképzelések közé egy fenyegető üzenet is került, amely hat, monogrammal jelölt ember halálát jövendöli. Huldar, aki elvesztette vezetői pozícióját a rendőrségnél, úgy véli, ezzel a piti üggyel akarják távol tartani a valódi nyomozói munkától. Ugyan valószínűtlennek tartja, hogy bárki valóra váltaná kamaszkori fantáziáit, a biztonság kedvéért a gyerekpszichológus Freyja segítségét kéri, hogy kideríthesse, valós-e a fenyegetés. Nemsokára döbbenetes dolgok történnek: levágott testrészeket találnak egy kertben, majd meghal egy férfi, akinek monogramja egyezik a fenyegető üzenetben található egyik monogrammal. Megkezdődik a versenyfutás az idővel: Huldarnak és Freyjának meg kell találnia az üzenet íróját, azonosítania kell a potenciális áldozatokat és a gyilkost, amíg nem késő.

Ez is tetszeni fog...