Az Ulpius és az Alexandra tetemén hízik a Libri - Corn & Soda

Az Ulpius és az Alexandra tetemén hízik a Libri

libri_az_vagyok5

Még alig telt el egy hét az Ulpius-ház csődjéről szóló hírek óta, s máris itt az újabb: az Alexandra cégcsoport lelke, a Pécsi Direkt Kft. ellen indult felszámolás. Rájár a rúd a könyvpiacra, ez azonban a Libri malmára hajtja a vizet.

Nemrég döbbentette meg a könyves világot az Ulpius-ház csődvédelmi eljárása, s most itt az újabb felszámolás. Egy újabb régi könyvpiaci szereplő csillaga áldozik le: az Alexandráé.

Alexandra_ 1jpg

Az Ulpius kapcsán kiderült, hogy a bestsellereket kiadó, sikeresnek tűnő, üzletet üzlet után nyitó vállalkozások is rövid idő alatt összeomolhatnak. Bár az Alexandra könyvbirodalomhoz kapcsolódó Pécsi Direkt Kft. felszámolására elvileg már számítottak a hozzáértők, azért az mégis érdekes, hogy valószínűleg jó néhány hozzájuk kötődő könyvesboltot a Libri vesz át a hírek szerint. A Magyar Nemzet cikke azt írja, hogy a Csepel, a Corvin, a Duna Plazában és több megyeszékhelyen lévő Alexandra könyvesboltokat is ők szereztek meg. A Libri egyébként nemcsak az Alexandra romjain hízik, hanem az Ulpiusén is. Az Ulpius-ház volt sikerszerzői közül jó néhányan – köztük Vass Virág és Lakatos Levente is a Librihez szerződött át.

Az Ulpius és az Alexandra bukása után így a Libri egyedül uralhatja és határozhatja meg a magyar könyvpiacot hosszú időn keresztül. Azonban ki tudhatja mit hoz a holnap? Az egyik kedvenc dalomat idézve “csillagok hullnak, s születnek újak“.

Meglátjuk, hogyan alakul a könyves világ élete. Mi minden esetre a fontos eseményről beszámolunk nektek.

Ez is tetszeni fog...