Bad Words (2013) - Corn & Soda

Bad Words (2013)

11178769_800A Bad Words egy igazán érdekes, és annál szórakoztatóbb vígjáték, amelyet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani! A mozi elkalauzol bennünket a betűzés világába. Nem hangzik annyira izgalmasan? Pedig garantáljuk, hogy vicces kaland lesz!

Az Egyesült Államokban igazán népszerűek a betűző versenyek (spelling bee). Ezek nagyon fontosak a kisdiákoknak, hiszen így tanulnak meg helyesen írni. A mi nyelvünkben általában úgy írjuk a dolgokat, ahogy ejtjük, azonban az angol anyanyelvű gyerekek birtokában vannak az angol nyelvnek, azonban a szavak leírásának nem, ezért a betűzés elengedhetetlen.

Guy Trilby (Jason Bateman) sohasem villogott a betűzési versenyeken, nem volt példás diák, ezért elhatározza, hogy felnőtt korában nyeri meg az országos versenyt. Egy riporternő (Kathyrn Hahn) folyamatosan követi az útját, hiszen meg akarja ismerni a történetet, amely idáig repítette a férfit. Guy elég gyorsan felküzdi magát a döntőbe sok-sok kisgyerek mellé, amellyel természetesen kivívja rengeteg szülő és gyermek haragját. A verseny szervezői vannak legjobban felháborodva Guy részvételén, azonban a férfi megtalálja a jogi rést, hogy részt vehessen a versenyeken.

4077-D028-08110-R.JPG

Arra azonban Guy sem számít, hogy egy indiai kisfiú (Rohan Chand) belopja magát a szívébe. A kisfiúval hamarosan furcsa barátság alakul ki közöttük, pedig igazi ellenfelek a betűzési versenyen. De vajon mi az igazi indítéka Guynak? Miért is kell részt vennie a gyerekeknek szánt bajnokságon?

A Bad Words igazán érdekes, aranyos vígjáték egyáltalán nem szokványos történettel, amely meglepetéseket tartogathat mindenkinek. A karakterek eredetiek, kedvelhetőek és izgalmasak. A moziban fontos szerepet kap a barátság és a múlttal való megküzdés is. A RottenTomatoes közönségének 62 százaléka kedvelte a filmet.

Mindenkinek ajánlom, akik minőségi szórakozásra vágynak. Pontosan egy hideg, szeles, decemberi naphoz ajánlott, hiszen bárkit mosolyra fakaszthat!

Jason Bateman

 

Értékelés: 70/100

IMDb: 6.7

MAFAB: 67%

Ez is tetszeni fog...