Band Of Friends – Rory Gallagher megidézése az Analog Music Hall-ban - Corn & Soda

Band Of Friends – Rory Gallagher megidézése az Analog Music Hall-ban

Band Of Friends a legendás gitáros, Rory Gallagher időtlen szerzeményeit eleveníti fel szeptember 18-án az Analog Music Hall-ban.

Rory Gallagher egykori zenésztársai, az ír Gerry McAvoy basszusgitáros és Brendan O’Neill dobos, valamint a nagyszerű holland gitáros/énekes, Marcel Scherpenzeel Band Of Friends néven adnak koncert a budapesti Analog Music Hall színpadán.

Band Of Friends

Band Of Friends muzsikája sokkal több, mint egy szokványos tribute bandáé. Náluk nem az a cél, hogy egy az egyben előadják Rory felvételeit, hanem hogy megidézzék azt a hihetetlen energiát és szenvedélyt, ami Rory Gallagher dalaiból ma is árad. Gerry McAvoy basszusgitáros 1971-1991 között volt minden idők egyik legjobb és legszerethetőbb gitárosának társa, akit 1995-ben veszítettünk el. A holland Marcel Scherpenzeel gitáros-énekes ugyan sosem lépett fel Rory Gallagherrel, de méltó arra, hogy emlékeztessen bálványa felejthetetlen játékára. Marcel Scherpenzeel meg sem kísérli másolni Roryt, saját magát adja, óriási szenvedéllyel és művészi alázattal idézi meg felejthetetlen példaképét. A legnagyobb dicséret, amit egy olyan zenész, mint McAvoy mondhat gitárosáról: „Amikor Marcel játékát hallom, olyan mintha Ő itt lenne, csukjátok be a szemeteket és megtörténik”. A csapat dobosa Brendan O’Neill, aki 1981 és 1991 között játszott Rory Gallagher mögött.

Band Of Friends

Rengeteg turnéja mellett a Band Of Friends triónak több albuma is megjelent, valamint számos díjat is besöpörtek. 2013-ban az európai Blues Awards trófeát nyerték meg a legjobb bandaként, két évvel később Ted McKenna, a sajnálatos módon az év elején elhunyt korábbi dobos lett a European Blues Awards győztese, Marcel pedig a hazája legjobb blues gitárosa címet nyerte el 2017-ben. A Band Of Friends budapesti fellépése igazi szenzációnak ígérkezik, hiszen Rory Gallagher zenéjét ők játsszák a leghitelesebben, így kicsit nosztalgiázhatnak azok a lélekben fiatal blues-rock rajongók, akik ott voltak a mester ’85-ös fővárosi ,vagy valamelyik vidéki koncertjén.

Band Of Friends: Gerry McAvoy – basszusgitár, ének // Marcel Scherpenzeel – gitár, ének // Brendan O’Neill – dob

Időpont: Szeptember 18.

Kapunyitás: 19:00 // Kezdés: 20:00

Analog Music Hall – 1116 Budapest, Kondorfa utca 8.

Ez is tetszeni fog...