Belau turnévideó és interjú - Corn & Soda

Belau turnévideó és interjú

A Belau viszonylag rövid, de mégis emlékezetes karriert írt és ír le a mai napig. Több neves díjat nyertek el, most pedig nemrég kihoztak egy turnévideót, mi pedig közelgő koncertjükkel kapcsolatban rövid interjút készítettünk velük.

A Belau pályafutása Kedves Péter egyszemélyes projektjeként indult, majd később Buzás Krisztiánnal duóvá duzzadva nőtte ki magát a ma ismert formációvá. Idő közben megjelent nagylemezük, The Odyssey címmel, megejtettek egy negyven állomásos turnét. Az elismerések sem maradhattak el, elnyerték a 1. Magyar Klipszemle különdíját, nemrégiben pedig a Fonogram Díjat is. A közeljövőben az A38-on meghallgathatjátok őket élőben, addig is pedig jöjjön egy kis kedvcsináló, egy turnévideó és egy rövid interjú keretében.

Honnan jött a projekt neve?

A formáció igyekszik egyfajta tengerparti hangulatot megteremteni, és kiszakítani a hallgatót a hétköznapi rohanásból. Egy erre illő nevet szerettünk volna, amikor rátaláltunk a Polinéz térségben található Palaura, amelyet a helyiek Belaunak hívnak. Érdemes utánanézni, gyönyörű hely.

Milyen stílusba sorolnátok a zenekart?

Mi a „sundowntempo” nevet találtuk ki, mert lassabb zenét játszunk, amely igyekszik tengerparti hangulatot teremteni.

Kik a példaképeitek, kik inspiráltak benneteket pályafutásotok során?

Sokféle zenét hallgatunk, Bonobo-tól a London Grammar-ig, bár elsősorban, élmények, utazások, élmények, vágyak, filmek inspirálnak.

Vendégzenészekkel többször dolgoztatok együtt. Ki lenne az a személy, akivel még nem volt lehetőségetek együtt dolgozni, de szívesen tennétek?

Szerencsére kedvenc hazai énekeseink zömével már alkothattunk együtt, a következő lemezen egészen biztos, hogy lesznek külföldi előadók is vendégként. Akivel szívesen írnánk közös dalt, bár finoman szólva csekélyek az esélyeink az MØ, Aurora, Banks, vagy Hannah Reid. J.

Számos koncertet adtatok már. Mi és miért volt a legemlékezetesebb élmény ezek közül?

Talán a kolozsvári Untold fesztivált és a Paloznaki Jazz Pikniket emelnénk ki, a dupla telt házas A38 Hajón tartott lemezbemutatónk mellett. Azért ezek voltak a legemlékezetesebbek, mert szerencsére remek helyszíneken, nagyobb nézőszám előtt játszhattunk, ahol remekül fogadtak minket.

 

Melyik eddig elért sikerre vagytok a legbüszkébbek?

Szerintem a frissen kapott Fonogram-díjra. Hatalmas szó, hogy az első lemezünk egyből az Év elektronikus zenei albuma lett, nagyon komoly zenekarok „megelőzve”.

Mik a távlati tervek a zenekarral? Hova tovább?

Szeretnénk minél több emberhez eljuttatni a zenénk, és minél több helyen zenélni, lehetőség szerint külföldön is, szerencsére idén már számos határon túli fellépésünk is lesz.

Egy interjúban említettétek, hogy több konceptlemez megjelentetése lenne a terv. Vannak körvonalak, hogy hova „utaztatnátok” el a hallgatókat?

Azt még nem tudjuk, hogy a következő lemez merre kalauzol el, de sok ötletünk van a Karib térségtől kezdve Ázsián át, Afrikáig. J.

Ha egy szóban kellene leírnotok a Belaut, mi lenne az?

Utazás.

A Belau legközelebb az A38-on koncertezik március 24-én.

Ez is tetszeni fog...