Beszámoló: Tegan and Sara koncert a Dürer Kertben - Corn & Soda

Beszámoló: Tegan and Sara koncert a Dürer Kertben

Fotó: Dürer Kert – Pozsonyi Roland

A népszerű indie pop párosnak, a Tegan and Sara-nak, a budapesti fellépése egy kihagyhatatlan élmény volt, még akkor is, ha a kedvencünket pont nem hallottuk. A továbbiakban beszámolónkat olvashatjátok az esténkről a Dürer Kertben.

Tegan and Sara neve számomra mindig valahogyan a Grace Klinikával függött össze, ott figyeltem ugyanis fel a kanadai duó egyik dalára. A sorozatok egyik pozitív hozadékának azt tartom, hogy olyan „zenei kincsekre” lehet találni egy-egy jelenet hátterében, amik nem biztos, hogy egyébként az utunkba kerülnének. Így volt ez ebben az esetben is, amikor Derek és Meredith történetének közben felfigyeltem Tegan and Sara „Fix you up” című dalára. Február 4-én pedig végre élőben is meghallgathattam őket a Dürer Kertben.

Fotó: Dürer Kert – Pozsonyi

A koncertek valahogyan inkább a nyarat, a fesztiválokat, a szabadtéri színpadokat jelentik nekem, így ezekben a hideg, esős hónapokban nehezebben indulok el esténként egy-egy szórakozóhelyre, kevésbé érzem át a koncertek hangulatát. Azonban nem bántam meg, hogy szombat este a nem túl kedvező időjárás ellenére elmentem a Dürer Kertbe Tegan Rain és Sara Kiersten Quin fellépésére. Az ikerpár előtt a szintén kanadai Ria Mae szórakoztatta a közönséget, akit bár eddig nem ismertem – a szombat este után viszont mindenképpen utánanézek a munkásságának.

Fotó: Dürer Kert – Pozsonyi

Szerencse, hogy időben érkeztünk, ugyanis a számos fellépővel ellentétben Tegan and Sara nemhogy később, hanem még kicsit hamarabb is elkezdte a koncertet a kiírt dátumnál. A körülbelül másfél órás előadás remek példa volt arra, hogy egy minőségi, igényes, jó hangulatú koncerthez nem szükséges semmilyen különleges díszlet, látványelemek, vagy fellépő ruha. Szerintem igenis fontos, hogy egy koncerten a fellépő kommunikáljon a közönséggel, teremtsen kontaktust, meséljenek egy-egy dalról, ugyanis enélkül kicsit az az érzésem, mintha ez csak egy futószalagon legyártott koncertsorozat aktuális eleme lenne, amibe nem teszik bele a szívüket – és a lelküket. A két énekesnő közvetlensége ezért szerintem nagy pozitívum volt az este során.

Fotó: Dürer Kert – Pozsonyi

A koncert közepén kaptunk külön egy akusztikus szettet is tőlük, a régi időkre emlékezve, mikor elkezdtek ketten együtt zenélni. Sajnos a nagy kedvenc „Fix you up” című dalt bármennyire is vártam, hogy a koncerten hallhassam, nem szerepelt a zenekar listáján, azonban helyette élőben beleszerethettem a zenekar többi – számomra eddig ismeretlen – számaiba (A budapesti fellépés setlist-jét itt találhatjátok).
A testvérpárnak ez volt a második fellépése hazánkban, és remélhetőleg nem az utolsó!

Ez is tetszeni fog...