Bétateszt - Survarium - Corn & Soda

Bétateszt – Survarium

maxresdefault

2014-ben már majdnem azt mondtam, hogy „Úgy hiányzik egy jó lövölde!” és lássatok csodát, meghallgatásra talált az imám. A Call of Duty online shooterét idéző trailerrel és egy bétateszttel indult a Survarium névre keresztelt posztapokaliptikus világban játszódó FPS. És tudjátok mi a szép? Akár ti is, akár most is csatlakozhattok a túlélésért vívott harchoz, kizárólag online!

Ami igaz, az igaz. CoD egy kicsit másképp. De legtöbbször ezek a kis eltérések forgatják fel fenekestül a játékmenetet, mint azt már megannyi játékban (főleg a MOBA műfajban) tapasztalhattuk. Itt, az elsődleges különbség, rögtön az indítás után tárul elénk. Karakter és kaszt megválasztása az első lépés. Ez egyáltalán nem kötött, minden meccs előtt el tudod dönteni, hogy milyen karakterosztállyal akarod kimazsolázni az ellent. Összesen 4 lehetőségünk van erre: Scavenger; Black Market; The Renaissance Army; The Fringe Settlers. Minden kasztnak megvannak a maga specifikus képességei. Például a Scavenger nem bírja olyan jól a golyókat, de a pályán fellelhető anomáliák elleni védelme magas már az elejétől kezdve. Ha azt is tudjuk, hogy milyen fejet rakunk a virtuális testünkre (melyek arcvonásait a fejlesztők magukról mintázták), akkor kezdhetjük is a meccskeresést, jelenleg 4 féle játékmódból, amit a jövőben a ranked matchmaking követ. Addig is fejlődjünk! Mármint számszerűen, XP-t gyűjtve, szinteket lépdelve, melyet növelni a játék során szerzett killekkel, assistokkal, deffenzív, vagy offenzív viselkedéssel (stb.) lehetséges. Sőt még a ruhadarabjaidat és minden fegyverzetedet, amit a pályákra viszel, magadnak kell összegyűjtögetned. Ez lehetséges a shopból (ahol kasztok és azok szintjei szerint vannak sorba rakva) és a meccsek végén előugró, kicsit a PayDay 2-re hajazó kártya húzós ablakból. Fejlődéssel válnak elérhetővé a bolti felszerelések, némi ezüsttallérért cserébe. Mivel “freemium” játékról lévén szó, lehetőségünk van aranyat vásárolni valódi pénzért, amiért a boltban további fejlesztett fegyverek és öltözékek vásárolhatók meg. Szerencsére ezek nem juttatnak nagy előnyhöz, úgyhogy aki nem fizetne egy forintot sem érte, az is élvezni fogja a darát. De lehet fejleszteni is eszközeinket, melyekhez alkatrészeket kell gyűjteni. Van itt minden! Az-az mégse, ugyanis amikor elkezdesz játszani, kapsz néhány napra Prémiumot, aminek a lejárta után a 3 felszerelés profilból 1-et elvesztesz, ugyanis ez csak a Prémiummal jár, szóval ne szokj hozzá, amennyiben F2P játékos akarsz maradni. Ahogyan a kétszeres xp és ezüst boosterhez se.

20160409111411_1

Miután megtalálta a játék a meccsünket, kezdődhet a harc. A pályák helyszínei változatosak, bár még nincs sok (jelenleg 9), de kárpótolnak bennünket a hatalmas bejárható terepek. Mivel egy nukleáris háború után járunk, ne lepődjetek meg, hogy botanikuskertté alakult át a szocreál városka, de még London is. Inkább használjátok ki, és öltsetek terepruhát! De óvatosan lépkedjetek, mert a susnyásban hazardírozva könnyen beleléphettek egy taposóaknába, s mikor azt hiszitek egy bokorban bújva, hogy „Itt senki sem láthat meg!”, biztos hogy pár másodperc múlva egy golyó repíti át az arcotokat. Ami még izgalmasabbá teszi a játékmenetet, az az anomáliák és artifectek. Az anomáliák a pályán maguktól jelennek meg és a meccs végéig növekednek. Minél közelebb vagyunk a középpontjához, annál gyorsabban pörgeti le az életerőszázalékot a jobb alsó sarokban, hisz a történet szerint, ezek a nukleáris sugárzás miatt jöttek létre. Minden anomália közepén található egy artifect, melyeket begyűjtve néhány másodperces buffot kapunk, vagy akár el is rakhatjuk egy másik meccsre, amennyiben ruházatunknak van hozzá tárolója.

anomalies-artifacts2-b

Mindent egybevetve, régen jelent meg ilyen élvezetes lövölde, érdemes kipróbálni a műfaj kedvelőinek. Akár TDM, DM, Battery Retrieval (CTF-hez hasonlító) vagy Research (HQ-ra hasonlító) játékmenetben oszthatjuk a skulót, haverokkal, vagy akár egyedül is. Egyébként nemrég érkezett egy friss patch, 2 új mappal és sok más újdonsággal azoknak, akik már próbálták a játékot. Várjátok már hogy elhagyja a bétát?

 

Minimum Gépigény:

CPU: Intel Core 2 Duo E4400 vagy Athlon 64 X2 Dual Core 4200+

GPU: 512MB nVidia GeForce 8800 GT or Radeon HD 3870

RAM: 3 GB (recommended 4 GB or more)

OS: Windows Vista (Service Pack 2 + Platform update), Windows 7, Windows 8

HDD: 8 GB

Ez is tetszeni fog...