Box Office - a Mad Max már a pluszpénzt termeli - Corn & Soda

Box Office – a Mad Max már a pluszpénzt termeli

mad-max-fury-road-3

Kiegyensúlyozott volt a mozis hétvége az államokban, egymás nyakán lihegtek a legtöbb pénzt hozó filmek. A hétvégét a Tomorrowland nyerte, de így is könnyen megbukhat.

Amerikai bevételek, az összegek dollárban értendők:
Tomorrowland – 33 millió
Pitch Perfect 2 – 30,8 millió
Mad Max: Fury Road – 25 millió
Avengers: Age of Ultron – 22 milló

Hogy ez melyik filmnek mit jelent?
A Tomorrowlandnek nem sok jót. A stúdió erősebb nyitást várt, és bár a sci-fi megnyerte a hétvégét, de szemtelenül sok pénzből készült, így bajban lehet a sovány 33 milliójával.
A Pitch Perfect 2 ellenben óriási siker, Amerikában másodszorra is lenyomta a Mad Maxet, és bár a világ többi részén nem teljesít valami fényesen, összesen már 179 milliót hozott.

Legtöbbünket valószínűleg a Mad Max sorsa foglalkoztat, így gyorsan elárulom: George Miller pazar alkotása hétfő óta gyakorlatilag már a pluszpénzt gyűjti. Tisztességes amerikai és izmos nemzetközi szereplésének köszönhetően két hétvége alatt visszahozta a pénzét. Nem rossz számok ezek egy akciófilmtől, és nagyon erős számok egy korhatáros műtől. Lehet, hogy ezentúl több R-es besorolású blockbustert kapunk? Reméljük.

Eközben az Avengers: Age of Ultron már bőven 1 milliárd dollár fölött jár, jelenleg minden idők nyolcadik legsikeresebb filmje, és valószínűleg még feljebb kapaszkodik három-négy hellyel.

A címek után a készítési költség illetve az összesített bevétel látható:

Avengers: Age of Ultron – 250 m / 1 181 m
Mad Max: Fury Road – 150 m/ 219 m
Pitch Perfect 2 – 29 m / 179 m
Tomorrowland – 190 m /59 m

Ez is tetszeni fog...