Box Office - beragadt az új Terminator - Corn & Soda

Box Office – beragadt az új Terminator

Egymás után a negyedik hétvégéjét is megnyerte a Jurassic World az Államokban. Ez rendkívül impozáns teljesítmény, a most nyitott Terminator Genisys ellenben nagyot koppant a tengerentúlon: Schwarziék a harminc milliót is csak alulról súrolták, de mivel a film nemzetközi szinten sokkal erősebb szereplésre számíthat, a bukás veszélye nem áll fenn.

 

terminator-genisys-script-matth-smith-characterAz Agymanók éppen csak lemaradt az első helyről, de nincs oka panaszra. A Pixar új animációja nézők és kritikusok körében egyaránt hódít.
A Magic Mike XXL nem meglepő módon csak a nők körében sikeres, az pedig csak mérsékelt haszontermeléshez elég, az áttörő sikerhez nem. A Ted 2 kisebb csalódás odakint, már eleve tipikus folytatás-szaga volt a filmnek, és ez a számokon is megmutatkozott.

Hétvégi amerikai bevételek, az összegek dollárban értendők:

1. Jurassic World – 30,9 millió
2. Inside Out – 30,1 millió
3. Terminator Genisys – 28,7 millió
4. Magic Mike XXL – 11,6 millió
5. Ted 2 – 11 millió

A Minyonokat Amerikában még nem mutatták be, de már visszahozta a pénzét. A Jurassic World csaknem 1,4 milliárdos bevételével már minden idők ötödik legjövedelmezőbb filmje. És még van pár hete feljebb kapaszkodni!

Jelenleg vetített filmek statisztikái, a cím után a készítési költség illetve az összesített bevétel látható, dollármilliókban:

Jurassic World – 150 m / 1 385 m
San Andreas – 110 m / 447 m
Inside Out – 175 m / 363 m
Spy – 65 m / 204 m
Terminator Genisys – 155 m / 130 m
Minions – 85 m / 124 m
Insidious Chapter 3 – 10 m / 93 m
Entourage – 30 m / 44 m

Ez is tetszeni fog...