A Burberry elérte volna a reklámok evolúciójának a csúcsát? - Corn & Soda

A Burberry elérte volna a reklámok evolúciójának a csúcsát?

burberry

A Burberry egy angol luxus ruhamárka, ami minden évben különleges karácsonyi reklámmal rukkol elő. Idén viszont olyat alkottak, ami mellett mi sem mehetünk el szó nélkül. Ugyanis idén, a cég 160. évfordulóján, egy rövidfilmet készítettek The Tale of Thomas Burberry címen.

A reklámok már az ókor óta léteznek. Akkoriban még csak az edényeken tüntették fel, honnan származik a bor, de azóta a technika előrehaladtával és a társadalmunk átalakulásával párhuzamosan folyamatosan fejlődtek. Igen tudom, van ebben egy kis South Park-íz, de én ezt most nem rossz értelemben értem.

Természetesen ez a fejlődés néha már zavaró. Az agresszív, még adblockkal is eltüntethetetlen videók, illetve a totálisan célközönséget tévesztett szponzorált tartalmak, valamint a pofánkba tolt közösségi médiában megjelenő cuccoktól egyenesen hányingere van az embereknek. Ezenkívül pedig ott vannak még azok a tévés reklámok, amik egyenesen borzalmasak, gondoljunk itt a köptetős miért gyerekre, akiről valljuk be őszintén, legszívesebben mind jól felpofoznánk, de időről időre akadnak olyan reklámok is, leginkább a Superbowl ideje alatt, amire felkapjuk a fejünket és azt mondjuk: ez igen! Ha ilyen reklámok lennének, lehet többször kapcsolnám be a tévémet. Na, ezt az utóbbi szintet emelte eggyel feljebb az angol ruházati márka, ugyanis ők egyenesen egy rövidfilmet forgattak a márka alapítójáról.

De még milyen rövidfilmet! Amennyiben csak a szereposztást nézzük, már attól is leesik az állunk. Domhnall Gleeson (Ex Machina), Sienna Miller (Foxcatcher), Dominic West (Money Monster) és Lily James (Pride and Prejudice and Zombies). Ám a szereplőgárda nem minden. Sikerült egy olyan rövidfilmet összerakniuk, aminek olyan hatása van a nézőre, mintha egy egész estés film előzetesét nézné. A helyzet az a The Tale of Thomas Burberryvel, hogy tényleg  azt kívánjuk, bárcsak valóban erről lenne szó, mert a hangulat és a képi világ mögött egy olyan történetet mesél el, amire igazán kíváncsiak vagyunk, ugyanis Thomas Burberry élete amellett, hogy elég kalandos volt, még romantikával is fűszerezett, emellett pedig még egészen drámai is volt.

A kisfilmben a márka felemelkedésére találunk utalásokat. Azt mesélik el, hogy víztaszító ruháit kik és hol hordták. Viszont még ezek tudtában sem igazán vagyunk képesek megemészteni azt, hogy egy szimpla sál is több százezer forintba kerül náluk. A kisfilm egyébként tényleg király lett, szóval jó szórakozást kívánok hozzá minden kedves olvasónak!

Ez is tetszeni fog...