Campus Fesztivál 2019 - összefoglaló - Corn & Soda

Campus Fesztivál 2019 – összefoglaló

Ha 2019 júliusa és a debreceni Nagyerdő, akkor egyértelműen a Campus Fesztivál jut eszünkbe. Sok ezer, egészen pontosan 114 ezer látogatóval zárult az idén már 12.alkalommal megszervezett rendezvény. Öt napon keresztül élvezhettük újra a jobbnál jobb koncerteket és színes programokat. Szerencsére idén sem volt hiány a fantasztikus fellépőkből, akik garantálták a remek hangulatot.

forrás: CAMPUS FESZTIVÁL official

A fesztiválozók számát tekintve a pénteki tömeg vitte a pálmát, nem is csoda, hiszen magyar előadók közül ezen az estén lépett fel az Irie Maffia, a Tankcsapda, a fiatal Y generáció egyik legnagyobb kedvence, a Wellhello, ByeAlex és a Slepp, de az idősebb korosztály is kedvére bulizhatott, nem is akárhol, hanem Korda György és Balázs Klári koncertjén.
Az esti órákban, 22:30-tól az NI nagyszínpadán pedig a norvég, alig 22 éves Alan Walker lépett fel. A Faded című slágerét már több mint 2,3 millió alkalommal tekintették meg Youtube-on, valamint olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Zara Larsson, Au-Ra, vagy Sophia Somajo. Az elektronikus műfaj összes fontos fesztiválját megjárta már, itt a Campuson is egy ultramenő bulit hagyott maga után.
A legtöbben a csütörtöki napon Majkára voltak kíváncsiak. Nem is kell elemezni miért, a jól bevált slágerek, közönséggel pacsizás, ismét levett mindenkit a lábáról. Tanúsíthatom, hogy senki sem érezte úgy a koncert közepén, hogy ebből ” ennyi volt, most elég lesz…”

forrás: CAMPUS FESZTIVÁL official

A Halott Pénz a szombati napra vette birtokba a bulizók éjszakáját. Már nagyon várták a lányok a széllel érkező srácokat, akik a 2004 óta működő, többszörös Fonogram-díjas hiphop formációjukkal eddig minden évben ellátogattak, és pontosan úgy, mint most is, több ezer fiatalt szögeztek a színpad elé.
A külföldi fellépők közül szombaton érkezett a sokak által nagyon várt Limp Bizkit. Az amerikai zenekar 25 éve alakult, a hip-hop és a metál sajátos egyvelegét alkották meg. Magyarországon több alkalommal is jártak már, 2004-ben a Papp László Sportarénában, 2009-ben a VOLT fesztiválon, de láthattuk már őket a a Budapest Parkban is, 3 éve a Szigetet, tavaly pedig ismét a VOLT-ot bűvölték el. Többször alkottak újra már meglévő világslágereket, valamint az élő fellépéseiken rengeteg ikonikus dalt szólaltatnak meg.

forrás: CAMPUS FESZTIVÁL official


A zenei programok mellett számos más lehetőség volt kikapcsolódni, akár gyerekekkel együtt is, hiszen idén debütált a Campus Kid valamint a Campus Art is. Előbbi mutatványos játszóházzal, mesejurtával, gólyalábas felvonulásokkal, kreatív foglalkozásokkal kötötte le a kicsik és szülők figyelmét egyaránt. A Campus Art keretein belül interaktív módon próbálhatták ki magukat az érdeklődők, akik egy kicsit is vonzódnak a művészetek valamelyik ágához, így megtudhatták, melyik terület áll hozzájuk legközelebb.
A Nagyerdő szépségei a Stadion és a Víztorony, valamint a szervezők jövőre újra várják a fesztiválozni, kikapcsolódni vágyókat, 2020-ban július 22-26 között rendezik meg a Dunán innen eső legnagyobb nyári őrületet.

Írta: Bécsi Márta

Ez is tetszeni fog...