Coppola a mozikban, Lawrence a fesztiválokon tarol - Corn & Soda

Coppola a mozikban, Lawrence a fesztiválokon tarol

Sofia Coppola legújabb filmje a Csábítás (The Beguiled, 2017)  nemvárt, hatalmas sikerrel fut az amerikai mozikban. Annak ellenére, hogy a művészfilmként aposztrofált produkciót csupán 331 vásznon vetítik máris átlépte a 10 millió dolláros álomhatárt. A Clint Eastwood által már 1971-ben vászonra vitt alkotást a kritikusok is rendkívül kedvező fogadtatásban részesítették, a Rottentomatoes portálon jelenleg 78 százalékon áll.

  A film középpontjában egy északi katona áll Colin Farrell alakításában, aki fogolyként egy lányiskolában lábadozik sérüléséből. A jóképű katona rögtön a hölgyek középpontjába kerül, s gyorsan felüti a fejét a irigység, féltékenység és végül a harag. Farrell mellett olyan színésznők nyújtanak zseniális alakítást, mint Nicole Kidman, Kirsten Dunst és Elle Fanning.

A sikert azonban beárnyékolja, hogy a film alapjául szolgáló regény egyik fontos aspektusát,  a rabszolgaság témakörét teljesen elhanyagolja, hovatovább fekete karakterek sem szerepelnek a produkcióban. A polgárháború idején játszódó történet ugyanis részben a rabszolgaság elleni harcról szól. Coppola ugyanakkor azzal védte alkotását, hogy ez túlságosan nagy jelentőségű téma, s ő elsősorban a női perspektívára koncentrált, így minden egyébnek méltatlanul kevés jelentőséget tudott volna biztosítani.

forrás: IMDb

 

Jennifer Lawrence filmfesztiválon debütál

A Jennifer Lawrence által fémjelzett anyám! (Mother!, 2017) című misztikus dráma októberi debütálását egy hónappal előbbre hozta a Paramount. A stúdió nem kívánta kommentálni döntését, ugyanakkor a filmet nyilvánvalóan fesztiválszenzációnak szánják. A film, melynek középpontjában egy házaspár áll, akiknek életét egyszerre hívatlan látogatók zavarják meg, olyan színészeket vonultat fel, mint Ed Harris, Javier Bardem vagy Domhnall Gleeson. Darren Aronofsky (Noah, 2014) alkotásának bemutatóját a szeptemberi torontói szemlére időzítették, majd az anyám! a Velencei Filmfesztivál programján is szerephez jut.

pinterest.com

Ez is tetszeni fog...