Debreceni programajánló 2015. 04 10. - 04.11. - Corn & Soda

Debreceni programajánló 2015. 04 10. – 04.11.

Ezen a héten a versek a főszereplők, hiszen április 11-én van a költészet napja.

hiperkarma-e1428511028433

Péntek (04.10.)


Mag – és palántabörze Debrecenben
Előadásokkal és főzéssel egybekötött mag- és palántabörze kerül megrendezésre a debreceni Biopiac udvarán, ahova a közelgő Költészet napja alkalmából a kedvenc verseiteket is szeretettel várják.

II. Debreceni Slam Poetry Verseny Döntő
A második Debreceni Slam Poetry Verseny döntője a Kultok IV. konferencia kísérőprogramjaként kerül megrendezésre. A “kockák és bamba bölcsészek” témakörben hallhatjátok a döntőbe jutott slammerek műveit: Asbóth Balázs Asy, Daróczi Jakab, Hegedűs Levente, Horváth Imre Olivér, Jákób Lajos, Kiss Szilvia, Mikos Ákos, Pálfi Sándor Lomos, Somogyi Tibor, Szűcs Noémi Foffi.

KULTOK IV. – Irodalom és interdiszciplinaritás
A konferencia részletes programja itt érhető el.
“Az irodalom és emlékezés kapcsolata, a megváltozott tudatállapotok alkotásban betöltött szerepe, a kísérleti költészet, a biopoétika, a képi narratívák, valamint az irodalmi muzeológia kérdései kerülnek előtérbe a konferencia előadásain és beszélgetésein, de szó lesz a jog és irodalom összefüggéseiről, továbbá a szövegek hálózatelméletéről is.”

1920’s – The Great Gatsby Party
F. Scott Fitzgerald nagysikerű A Nagy Gatsby könyve publikálásának 90. évfordulójára invitál benneteket a debreceni Amerikai Kuckó.

“The Roaring Twenties, the Jazz Age the beginning of Art Deco .The time of wealth, parties, glamorous life the Charleston, Black Bottom and One Step dance. But it was also the time of organized crime gambling, smuggling, bootlegging of alcohol, led by famous figures such as Al Capone.”

Ha egy igazi ’20-as évek hangulatát idéző estére vágytok akkor nincs más dolgotok, mint a debrecen@americancorner.hu e-mail címen jelezni részvételi szándékotokat 9.-én 13:00-ig.

Szombat (04.11.)


A Rimetria költészet napi bemutatója
“A Rimetria összművészeti formáció első egy órás performansza a költészet napján debütál, a MODEM 3. emeleti kiállítóterében.”

STUBBORN, NOVA PROSPECT, WITCH BONE GARDEN, TESTIFY
Stubborn, Nova Prospect, Witch Bone Garden, Testify

Hiperkarma – “konyharegény” lemezbemutató
“A magyar zenerajongók számára jó eséllyel a tavalyi év egyik legnagyobb híre volt a Hiperkarma újjáalakulása. A régóta várt és ígért új album, a “Konyharegény” rengeteg elismerő kritikát kapott a rajongóktól és az évvégi listákon is megkülönböztető figyelemmel cikkeztek róla a szakmai oldalakon. A lemezt tavaly október 31-én a Petőfi Csarnokbanteltház előtt mutatta be a zenekar, aki ott volt annak felejthetetlen élmény volt újra hallani a régi slágerekből és az új dalokból álló több mint két órás műsort.”

 

A cikk eredetileg a Sub.hu oldalon jelent meg.

Ez is tetszeni fog...