Kutyásnak áll a világ - Dog Story a Játékszínben - Corn & Soda

Kutyásnak áll a világ – Dog Story a Játékszínben

Május 19-én debütált a Játékszín évadának utolsó bemutatója, a Dog Story. Az Off Broadway  nagysikerű, új musicaljét Európában és Magyarországon a Játékszín közönsége láthatta először Szirtes Tamás rendezésében. Az előadásban  Foki Veronika, kettős szereposztásban Solti Ádám és Nagy BalázsPuskás Peti és Sándor Dávid, valamint Tóth Angelika és Török Anna látható.

Forrás: jatekszin.hu

A Dog Story bájos, megható történet felelősségvállalásról, elköteleződésről és szerelemről. Annak ellenére, hogy a romantikus musicalekhez híven könnyed hangvételű, fontos társadalmi jelenségekre, témákra hívja fel a figyelmet. Olyan kérdések is felmerülnek, mint a munka-magánélet egyensúlya, párkeresés problémája, értékrendek ütközése és természetesen a felelős állattartás.

Forrás: A Játékszín facebook oldala

A darab története szerint Roland (Solti Ádám / Nagy Balázs) feleséget szeretne magának találni, annak a reményében, hogy a nősülése előnyösen befolyásolná munkahelyi karrierjét. Barátja, Guy (Puskás Peti / Sándor Dávid) tanácsára vásárol magának egy kiskutyát, hogy segítségével könnyebben menjen az ismerkedés. Az apró négylábú azonban sokkal jobban felkavarja Roland életét, mint amire számított. Találkozik a szépséges és rendkívül célratörő Blairrel (Tóth Angelika / Török Anna), akiben a tökéletes feleséget látja, és megismeri Mirandát (Foki Veronika / Török Anna), a pokrócmodorú kutyakiképzőt, aki úgy tűnik, csak az állatokat képes kedvelni.

Forrás: A Játékszín facobook oldala

A történet szereplő egy-egy jellegzetes embertípust testesítenek meg, rendkívül hitelesen.  Mindegyik karakter kicsit sérült valamilyen szinten az emberi kapcsolataiban, de a történet végére, egy apró kiskutya hatására, igazi jellemfejlődésen mennek át, újra képessé válnak szeretetet adni, és bízni másokban.

Rolandot az általam látott szereposztásban Solti Ádám játszotta. Remekül alakította a munkában céltudatos, de a nőkkel szemben bizonytalan ifjút, akinek bezárt lelkében rengeteg szeretet lapul.

Guy szerepében Sándor Dávidot láthattam, aki nagyszerűen játszotta az izgága, felelőtlen nőcsábászt. Karaktere kiválóan ellenpontozta Rolandét, és a jellemkomikum számtalan lehetőségével élt.

Blairt Tóth Angelika alakította, aki nagyszerűen formálta meg a gyönyörű, céltudatos és végletekig önző nő alakját.

Forrás: A Játékszín facobook oldala

Miranda (Foki Veronika)  vele szemben a zárkózott, tüskés nő megtestesítője, aki csodálatosan ért az állatok nyelvén, azonban az emberekkel annál nehezebben teremt kapcsolatot. Foki Veronika egyébként nagyon hiteles kutyakiképző, hanghordozása, gesztusai is jellegzetesek.

A történet mozgatórugója, a kiskutya, Ámor szinte végig láthatatlan a darabban, ami először furcsa lehet, de természetesen láthatatlanságának is funkciója van. Egyrészt a színpadon szaladgáló kutyus valószínűleg elvinné az előadást, másrészt pedig így a nézők is részt vesznek egy nagyon érdekes szellemi játékban. (Persze nem kell aggódni, előbb-utóbb Ámor is láthatóvá válik.)

Forrás: A Játékszín facobook oldala

Az előadás látványvilága lenyűgöző, ami Kovács Yvette Alida munkáját dicséri. A helyszínek folyton változnak, melyeket különböző függönyökkel oldottak meg, melyek egyben vetítőfelületek is a háttérfallal együtt, melyeken különböző látképek, hangulatvilágítások jelenik meg.

Összességében a Dog Story szívhez szóló, elgondolkodtató darab felelősségről, szerelemről, barátságról, mégis könnyed és humoros, mely igazi kikapcsolódást jelenthet szinte minden korosztálynak. Ráadásul a történet vége igazi meglepetést tartogat, ami az állatbarátok számára igazi ünnep lehet.

Ez is tetszeni fog...