Douglas Preston - Becsapódás könyvajánló - Corn & Soda

Douglas Preston – Becsapódás könyvajánló

becsapódás

Douglas Preston Becsapódás (Impact, 2009) című thrillere 2016-ban jelent meg a General Press Kiadó gondozásában, Seregi Márton fordításában. Már a borító is elárulja, hogy milyen könyvvel lesz dolgunk. Egy igazi föld körüli utazást kínál nekünk, illegális drágakőcsempészettel és egy hihetetlen végkifejlettel tarkítva.

A történet szerint Wyman Fordot, a volt CIA ügynököt Kambodzsába küldik, hogy megtaláljon egy bányát, ahonnan a mézszínű drágakövek származnak, amik elárasztották a feketepiacot. Ez még nem is lenne olyan meglepő, azonban maga a kő radioaktív anyagot tartalmaz, ami rövid időn belül megölheti viselőjét. Adjunk a történethez egy lelkes amatőr csillagászt, aki Maine-ben felfedez egy aszteroida becsapódása után maradt krátert, ami kísértetiesen hasonlít a kambodzsai lelőhelyre, és máris megvan a csavar az egészben.  Mindenki versenyt fut az idővel, hiszen a cél nem más, mint a világ megmentése, azonban a mostanában olyan sikeres posztapokaliptikus történetek helyett valami olyannal állunk szemben, ami teljesen a valóság talaján gyalogol. Gyilkosságok, lefizethető kormányalkalmazottak, pénz, és persze egy nagyon furcsa drágakő.

Aki szereti a thrillereket és világvége történeteket, semmiképp se hagyja ki Douglas Preston regényét, mert lebilincselő utazásban lesz vele része. A könyvről kritikánk is fog készülni, le ne maradjatok róla! A könyvet a General Press Kiadó webshopjában megvásárolhatjátok.

Ez is tetszeni fog...