Duna-parti kalóz-party (Alestorm, Brainstorm közös koncert az újbudai Barba Negrában) - Corn & Soda

Duna-parti kalóz-party (Alestorm, Brainstorm közös koncert az újbudai Barba Negrában)

A kalózok bizony hálás egy népség! Kifogyhatatlan téma-özönt zúdítanak a filmesekre, regényírókra, és persze a zenészekre.

Utóbbi művészeti ág képviselőivel különösen kegyesek, hiszen nem létezett csakis rájuk jellemző muzsikájuk, ezért bármilyen stílusból közelíthetnek hozzájuk. A legismertebb kalózkodó zenekar a német Running Wild, akik szerint a hagyományos heavy metal fejezi ki legjobban a tenger ördögeinek érzéseit, gondolatait.

A skót Alestorm viszont a bulizós oldaláról közelíti meg a témát. Két tengeri csata közt a kalózok nem ám unalmas tengerészeti feladatokkal töltötték idejüket, hanem kártyáztak, ittak, nőket molesztáltak. Kedvenc zenéjük is ennél fogva valamifajta ír kocsmazenébe mártott metal, itt-ott “megkütyüzve”.

A szervezők szemfülességét dicséri, hogy a szeptember 27.-ei szombaton esedékes bulit Budapest XI. kerületébe, a kalóz-motívumokkal telehintett, világszenzációnak beillő Barba Negra klubba tették. Ha lehet még fokozni a pikantériát: az Alestorm előtt a Brainstorm fog koncertet adni, mely csapat – a skótokkal ellentétben – progresszív kemény rockban utazik. A melodikus death  metalt játszó Crimson Shadowsra, és a sajátos popmetallal nyomuló Troldhaugenre vár a feladat, hogy bemelegítsék a közönséget a két nagyágyú számára.

Pontosabb információkért, jegy-akciókért (bár így sem drága a belépő) javasoljuk az esemény facebook-oldalának mihamarabbi meglátogatását! Legyünk minél többen, csináljunk egy eklektikus, felejthetetlen éjszakát!

Ez is tetszeni fog...