Duplán ünnepel a Junkies : születésnap és aranylemez - Corn & Soda

Duplán ünnepel a Junkies : születésnap és aranylemez

A Junkies zenekar augusztus 31-én a budapesti Barba Negra Trackben lép fel, méghozzá azzal a speciális produkcióval, amit egy évvel ezelőtt a Tabu című lemezének 20. születésnapjára állított össze a csapat, ám a koncertet végül elmosta az eső. A ráadásbuli azért is különleges, mert a zenészek most duplán ünnepelnek, az idén 25 éves banda áprilisban megjelent jubileumi kiadványa ugyanis időközben aranylemez lett.

forrás: sajtóanyag

Tavaly nyár végén egy igazán különleges eseményre készült a Junkies. 20 éves lett a zenekar történetében mérföldkőnek számító Tabu című album, amit egy egyszeri, speciális bulival szerettek volna megünnepelni a zenészek. Az abszolút sikerlemeznek számító korong volt az a kiadvány, mellyel a 90-es évek végén válságba jutott banda ismét reflektorfénybe került. Sajnos azonban az időjárás nem volt kegyes a zenekarhoz: aznap este hatalmas vihar érkezett és elmosta a koncertet.

fotó: Radó Norbert

„Szabadtéri eseményeknél sajnos benne van a pakliban, hogy közbeszólnak fentről. A koncert napján irdatlan felhőszakadás volt, alig tudtuk elkezdeni a bulit és közben is le kellett állnunk, a végét pedig teljesen elmosta az eső” – magyarázza Szekeres András, a zenekar frontembere. „Borzasztóan rosszul éreztük magunkat, hiszen rengeteget készültünk, a közönségünkre viszont elképesztően büszkék vagyunk, mert a végsőkig kitartottak.”
Szekeresék már akkor megígérték, hogy valamilyen formában kárpótolják majd a rajongóikat, akik a vihar ellenére az utolsó percig ott maradtak a Barba Negra Trackben. A banda 25 éves jubileuma, illetve a sűrű fesztiválszezon miatt eddig még nem sikerült bepótolniuk a bulit, augusztus 31-én viszont erre is sort kerítenek. Az eseményen, amit ezúttal is a Trackben tartanak, ráadásul most duplán ünnepelnek a zenészek, az áprilisban megjelent „Negyedszázad kockázat és mellékhatás” című kiadványuk ugyanis időközben aranylemez lett.

„Dél-Koreában koncerteztünk épp, amikor megtudtuk, hogy a jubileumi albumunk elérte az aranylemez státuszt. Ez mindannyiunknak nagy öröm, hiszen ma már elsősorban digitálisan hallgatnak zenét az emberek, egyre kevesebben vesznek fizikai formában albumokat. A bulin a Tabu születésnapja mellett természetesen ezt is megünnepeljük majd” – mondja az énekes.

forrás: sajtóanyag

Az augusztus 31-i koncerten tehát nem egy, hanem két kiadvány kerül reflektorfénybe: amellett, hogy a születésnapos album összes dalát eljátsszák, a friss lemezükről is elővesznek jó pár számot a zenészek, de az a rejtett nóta is elhangzik majd, amiről annak idején csak kevesen tudták, hogy a Tabu korongon szerepel.

„Az Oasis Talk tonight című számáról van szó, amit stúdiózás közben vettünk fel és az első számot visszatekerve lehet meghallgatni a CD-n” – mesélte Szekeres. „Junkies-koncerten még soha nem játszottuk ezt a dalt, és sajnos a vihar miatt tavaly sem került rá sor végül – bízunk benne, hogy ezúttal megvalósul a dolog és sikerül gond nélkül színpadra vinnünk a Tabu 20 – produkciót.”

fotó: Radó Norbert

A speciális műsor mellett látványos showelemekkel is készülnek a Junkies tagjai. A banda ezúttal a Hollywoodoo koncertje után csap a húrok közé a Duna-parti szórakozóhelyen, ahol az est folyamán egy igen fontos pillanatra is sor kerül majd: a zenészek a koncert végén, a színpadon veszik át a jubileumi kiadványuk sikerét megkoronázó aranylemezeket.

forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...