E3 konferencia összefoglaló - Corn & Soda

E3 konferencia összefoglaló

Az év legnagyobb gamer konferenciája zajlott le az elmúlt héten Los Angelesben. Az idei E3 ismét nagy meglepetéseket tartogatott: óriási bejelentések és botrányok, valamint technikai újítások garmadája fémjelezte az eseményt.

Az idei E3-at június 14-16. között rendezték meg az Angyalok Városában, amire több, mint 50.000 látogató volt kíváncsi. Az eseményen bemutatkoztak a legnagyobb konzol és pc gyártók, valamint a legnagyobb játékfejlesztő cégek. Az összefoglalóban a legnagyobb játékbejelentéseket vesszük górcső alá. Lássuk, mivel fogunk játszani a következő időszakban!

e3expo0016

forrás: www.e3expo.com

Squaire Enix:

 Bemutatták a már régóta várt Deus Ex: Mankind Divided játékot. Bár korábban már láthattunk élőszereplős trailert belőle, itt nyílt először alkalom arra, hogy valós betekintést kapjunk a játékmenetbe. Közel 17 perces demót lehetett kipróbálni, ami igen meggyőzőnek hatott, főleg mivel itt mutatkozott be az új játékmód, a Breach. Az új mód a hackeléshez ad egy plusz élményfaktort: a régi Arcade játéktermek hangulatát viszi be a szerverek titkainak felfedéséhez és ellopásához.

Szintén a Deus Exhez kötődik a cég másik nagy bejelentése, a Deus Ex: Go mobiljáték, ami a Tomb Raider: Go sikerét szeretné meglovagolni, így több eszközön elérni a játékosokat, úgy, hogy egymást segíti a játék két különböző platformon.

EA:

Ütős címeket ígér az EA, azonban semmi igazán újat nem mutat. Titanfall 2, Battlefield 1, Mass Effect: Andromeda – hogy csak a nagyobb címeket említsem. Mindegyik igen erős AAA kategóriájú játék, és nagyon-nagyon várom őket. A Battlefield 1 végre valós harci és történelmi alapokon fogja elhozni nekünk az első világháború ütközeteinek történetét – azonban a konferencia előtt is tudtunk mindegyikről – láttunk már trailereket, és az új, kiegészített alapanyag, bár érdekes volt, túl sok újdonságot nem mutatott.

Bethesda:

Az EA semmitmondó bemutatkozása után, a Bethesda igazán erős anyaggal érkezett. Bejelentésre került a sokak által várt Quake folytatás, ami egy online játék lett – a jelenlegi trendet követve mondjuk nem is nagyon volt ez meglepő. Szintén elkészül a Dishonored 2, ami néhány évvel az előző játék után fog játszódni.

Új cím a Prey, ami egy sci-fi hangulatú túlélőhorror lesz. Az alapkonfliktus abból adódik, hogy egy űrállomáson emberkísérleteket folytatnak, amit megszakít egy idegen civilizáció inváziója.

 A Bethesda két nagy rókabőrgyára a The Elder Scrolls és a Fallout is megjelent a konferencián. A TES bejelentésen megtudhattuk, hogy a Skyrim felújított változata el fog készülni (örülünk?), valamint egy új gyűjtögetős kártyajátékot is közzétettek. A cég továbbá DLC-k garmadáját fogja magából ontani: Fallout 4, Doom, The Elder Scrolls Online játékokhoz.

Ubisoft:

Az Ubisoft, tartva magát az évek óta stagnáló trendjéhez, idén sem hozott sem meglepetést, de még csak érdekességet sem az E3 konferenciára. Új részek érkeznek a Ghost Recon, és a South Park sorozathoz, DLC-k a Star Trek és a The Division játékokhoz. Az egyedüli érdekesség a Watch Dogs 2, de ennek a bemutatója is valahogy sótlannak érződik.

Sony:

Az idei év legjobb bemutatóit bizony ennek a cégnek köszönhetjük. Játékok tömkelege, és bizony nem csak a mennyiség, de a minőség is hihetetlennek tűnik. Az érdeklődésemet az egész konferencián leginkább a Detroit Become Humannak sikerült felkeltenie. Az alaptörténete szerint egy android nyomozóval vagyunk, akinek az ügyein keresztül ismerjük meg a világot, s vele együtt az android „személyiségét” is. Döntéshelyzetek elé kerülünk, amelyekben a döntéseinknek valós következményei lesznek, és így jut előbbre a játék története, valamint a „mi” érzelmi hozzáállásunk a világhoz, ami körbevesz bennünket.

A Sony ezen kívül kínál még tömérdek egyéb sci-fi címet: úgymint Star Wars DLC, Horizon Zero Dawn, Farpoint, vagy a Batman: Arkham VR játékokat. De az egyik legnagyobb bejelentésük, ami az egész E3 konferenciát elvitte a hátán, az a God of War volt, ami történetileg és grafikailag is elképesztő látványt nyújtott.

Összefoglalva elmondható, hogy az idei E3 szépen hozta a kötelezőt, de erőteljesen lehetett érezni, hogy nem minden stúdió tette oda magát igazán. A kérdés csupán annyi, hogy mindez azért van, mert jövőre tartogatják az igazán nagy címeket, új élményt jelentő játékokat, kreatív ötleteket, vagy csupán mindenki a biztosra ment, és amíg a játékostársadalomnak ki lehet szúrni a szemét egy-két DLC-vel vagy reboottal, addigg nem is fogják megerőltetni magukat. Vajon tényleg csak eljött az indie játékok ideje?

Ez is tetszeni fog...