Egy kis varázslat - A Magic Budapestben jártunk - Corn & Soda

Egy kis varázslat – A Magic Budapestben jártunk

A tematikus kávézók és éttermek régi kedvenceim. A geekek gyűjtőhelyét jelentő BarCraft, ahová munka után beülök, vagy éppen a Cat Café, ahol szőrös kedvenceim társaságában iszom egy kávét mindig igazi kalandot jelent számomra.

Mégis mindig keresem az újabb és újabb élményeket. A járvány azonban alaposan felforgatta amúgy is törékeny szociális rutinomat. Párommal a nyolcadik évfordulónkat méltóképp akartuk megünnepelni, így – két hónap csúszással – foglaltunk asztalt egy addig számunkra ismeretlen étteremben.

Fotó: Corn and Soda

A Magic Budapest éppen olyan, amilyennek a neve is hirdeti. Varázslatos. Szerény méretei dacára a földszinten és a galérián kényelmesen elférnek a vendégek. Érdemes persze előre asztalt foglalni.

Az étteremnek a Napoleon-udvar egyik üzlethelyisége szolgál helyszínéül. Így az étterem még inkább hasonlít a Harry Potter könyvekben és filmekben megismert világra.

Fotó: Corn and Soda

Belépve az étterembe az első pillanatban nem világos, hogy a Roxfort egy kisebb termébe, vagy a Foltozott Üstbe kerültünk. Az ajtó mellett a betévedő boszorkány, vagy varázsló könnyen leparkolhatja seprűjét, megszabadulhat csúcsos süvegétől.

A galérián árnyékos zugot talál, aki sötét üzelmeit a vizslató tekintetektől távol kívánja lebonyolítani. A gyenge fényt a Sötét jegy és két kő baziliszkusz szobor zöld derengése szolgáltatja.

Fotó: Corn and Soda

Ami kínálatot illeti, prémium kategóriás ételekről beszélhetünk. A történet során megismert ételek és italok olyan fantázianevei köszönnek vissza, mint a Boszorkány saláta, vagy a Kraken zsákmánya, és az Ogre álom. A Szerencse Szérum, a Szépség Elixír, mind helyben fogyasztható bájitalok, a nem kívánt mellékhatások nélkül. A vidáman gőzölgő kondér pedig elmaradhatatlan kellékként okádja magából a gőzt.

Fotó: Corn and Soda

A mosdóba lépve pedig könnyen támadhat olyan érzésünk, mintha a Mágiaügyi Minisztérium elhagyatott folyosójára tévedtünk volna.

A Magic Budapest ideális választás nemcsak a gyerekes családoknak, de azoknak is, akik újra szeretnék feleleveníteni kedves emlékeiket.

Ez is tetszeni fog...