Éjjelek és nappalok (Days and Nights, 2014) - Corn & Soda

Éjjelek és nappalok (Days and Nights, 2014)

days-and-nights-2014-movie-poster-wallpaper

Magyarországon ezen a héten mutatják be az Éjjelek és nappalok című filmet, amely eléggé különleges irányzatot képvisel. A drámát Christian Camargo írta és rendezte, a mozit Csehov Sirály című drámája inspirálta. Azoknak ajánlott, akik kedvelik a kissé érdekesebb alkotásokat.

A filmben 1984-be repülünk vissza az Emlékezet napjának hétvégéjére, amikor egy érdekes család gyűlik össze New Englandben, hogy újra egymásra találjanak. A család a filmben megismerkedik a szeretet különleges természetével. A moziban olyan hírességek szerepelnek, mint Katie Holmes, Jean Reno és William Hurt. A mozi Russel Means emléke előtt tiszteleg, aki 2012-ben hunyt el, éppen emiatt az Éjjelek és nappalok vetítésre került 2013 novemberében a Denver Film Fesztiválon. Az Egyesült Államokban már 2014 szeptemberében bemutatták.

days

A filmben megismerhetjük Ericet (Ben Whishawt), aki különleges művészeti alkotásokat készít és bemutatja családjának múzsája, Eva (Juliet Rylance) segítségével. A karakterek bevallom őszintén eléggé elkülöníthetetlenek egymástól. Csehov Sirály című művének célja volt, hogy megteremtse a drámaiatlan drámát, amely erre a filmre is jellemző. Sok kritikus azzal illette az Éjjelek és nappalokat, hogy nincsen mondandója és semmi sem történik benne. Ezzel én is teljes mértékben egyetértek. számomra a film unalmas volt már a legelejétől kezdve, sok esetben furcsa, meghatározhatatlan irányt vett.

54219507c369483d604c111f_s-days-and-nights-cop

Sokat gondolkoztam arról, hogy mit is írhatnék a film cselekményéről, de végül rájöttem, hogy nem sokat lehet. Azoknak ajánlom az alkotást, akik kedvelik az elvont filmeket, bár azok közül sem a legjobbat fogják kifogni. A mozi a vígjátéktól és a drámától is igazán távol áll.

Értékelés: 40/100

IMDb: 5/10

MAFAB: 54%

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] A Csehov, Sirály című művét Christian Camargo 1984-be „modernizálta”. Egy furcsa családi összejövetel történetét meséli el, melynek során felszínre törnek a különböző jellegű sérelmek és ellentétek, vágyak és féltékenységek, viszonzatlan szerelmek. Kritika: itt […]

  2. […] film forgatókönyvet írt, hanem drámát. És azzal a kritikával nehezen tudok mit kezdeni, hogy drámát se találni a filmben, mert az egész a nagybetűs Dráma maga. Azt én sem értem, hogy miért aposztrofálták […]