Emma Thompson nem hajlandó szexuális bűnözőkkel dolgozni - Corn & Soda

Emma Thompson nem hajlandó szexuális bűnözőkkel dolgozni

A filmipar területén – és bár ez lenne az egyetlen – világszerte derülnek ki olyan botrányok, amiket addig igyekeztek eltitkolni, pusztán azért, mert azok egy-egy, a szakmában elismert személy elfogadhatatlan magatartásáról és tetteiről szóltak.

Fotó: WPA Pool Getty Images

Emma Thompson 2019 elején a Luck című animációs film forgatásán dolgozott, ami a Skydance Media produkciós cég forgalmazásában készül. Azonban a cég nem előrelátó módon szerződtetette John Lasseter-t.

A színésznő a Los Angeles Times magazinnak egy nyílt levélben kifejtette, azért hagyta ott az animációs filmet, mert a cég a film elkészítését az egykori Pixar-nál dolgozó John Lasseter-re bízta, akit azért rúgtak ki a Pixar-tól, mert szexuális zaklatással vádolták.

“Számomra nagyon furcsa, hogy hajlandóak vagytok egy olyan személyt alkalmazni, akiről köztudott, hogy szexuálisan zaklatott nőket. A ti kezetekben van a hatalom, ezért nektek kéne példát mutatni azzal, hogy kikkel dolgoztok együtt.” Mondja levelében a színésznő.

“Tisztában vagyok vele, hogy évszázadok óta folyamatos probléma nők szexuális tárgyként való kezelése, ez a jelenség nem egy nap alatt fog megváltozni, és valószínűleg egy év is kevés hozzá. De azt is tudom, hogy ha az olyan emberek, mint én, nem szólalnak fel és fogalmaznak meg határozott véleményt, akkor semmi esély rá, hogy megvédjem a lányomat és az ő generációját.” /Elle magazin/

Nem egyszerű döntést hozott meg a színésznő, mégis teljesen érthetően fogalmazta meg aggályait és összeférhetetlenségét a rendezővel.

2017-ben a New York Times lehozta azt a bizonyos cikket Harvey Weinstein, producerről, amiben szexuális zaklatásaira fény derült. Az eset lavinát indított el és ugyanebben az évben a Pixar megvált Lassetertől, aki ugyan bocsánatot kért áldozataitól, a színésznő mégis úgy érzi, hogy amennyiben továbbra is együtt dolgozna a Toy Story rendezőjével, azzal akaratlanul támogatná az eddig megszokott, kártékony rendszert.

Ez is tetszeni fog...