Ezeket a filmeket nézhetjük az idei ZSVF-en - Corn & Soda

Ezeket a filmeket nézhetjük az idei ZSVF-en

A szegedi Zsigmond Vilmos Filmfesztivál idei versenyprogramjába, a korábbiakhoz képest, sokkal több nagyjátékfilm került be.

A 2016-ban elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos emlékét őrző filmes seregszemlére idén több mint háromszáz nevezés érkezett, a művek zöme európai alkotás, de kínai, iráni, tunéziai és dél-amerikai művészek is jelentkeztek munkájukkal.

A május 28-tól június elsejéig tartó filmfesztivál nagyjátékfilmes programját az előzsűri 59 pályaműből állította össze. Végül 9 film került be.

Két másik kategóriát is indítanak idén. Ami nem más, mint a kísérleti és a kisjátékfilm. Így ez alapján úgy tűnik, hogy az animációs és dokumentumfilm kategória már nem játszik. Ám ezek hiányát pótolják a megmaradt két kategóriában. Ugyanis a kísérleti filmekbe is 9 alkotás, míg a kisjátékfilmekhez 23 film került be a versenyprogramba.

A teljes listát ITT érhetitek el, de mi kiemelnénk belőle néhány művet.

A 9 nagyjátékfilmből 3 is magyar. Az egyik a Rossz versek, melyről már kritikát is írtunk. Egy másik Kenyeres Bálint Tegnap című fura filmje, valamint a Genezis című alkotás, aminek az előzetesét alább láthatjátok. Erről most nem sokat írnék. Nézzétek meg az előzetest, majd ti is kucorodjatok egy sarokba, mert úgy gyomorszájon vágott már ez a másfél perc is.

A külföldi nagyjátékfilmes produkciók többnyire ismeretlenek, de az angol Calibre című film, ami a Netflix saját produkciója talán ismerős lehet pár embernek.

A kísérleti és nagyjátékfilmekről bővebben majd akkor tudok írni, ha már a fesztiválon láttam őket, mert többségük ilyenkor még nem elérhető, alig találni róluk infókat és előzeteseket. Ám a Zombi Time című film már a címével is felhívta magára a figyelmet, a rövidke előzetese alapján pedig jó poénnak tűnik.

Hogy milyen hangulat vár majd összességében a nézőkre, arról ez a kis beharangozó árulkodik, melybe a korábbi filmeket vágták össze.

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] már megírtuk, hogy idén milyen filmeket lehet majd megnézni a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon. Ezúttal […]