Ezeket a sorozatokat imádtuk az elmúlt évtizedben - Corn & Soda

Ezeket a sorozatokat imádtuk az elmúlt évtizedben

Eszméletlenül termékeny évtizede volt a sorozatok világának, ezért összeszedtük, hogy a szerkesztőségünk tagjai miket fogyasztottak, illetve melyeket szerették a legjobban.

Arra kértük íróinkat, hogy írjanak 10 sorozatcímet, ahol a 10. helyezett 1 pontot kap, az első pedig 10 pontot, így végül tudunk egy listát csinálni, amiből kiderül, hogy a Corn & Soda szerint melyik volt a 10 legjobb sorozat 2000-től 2019-ig.

Tudom, sokak szerint 2021-ben kezdődik majd a következő évtized, de szerintünk ők rosszul számolnak, ezért mi tartjuk magunkat ahhoz, hogy már egy másik évtizedben vagyunk.

Hogy pontosan mikortól kezdődött a sorozatok felemelkedése, nehéz meghatározni, ami viszont biztos, hogy az elmúlt 10 évben rengeteg új, nagyon jó minőségű tévés tartalom született. Ez többek között a streaming szolgáltatóknak is köszönhető, valamint annak, hogy az epizodikus sorozatokat felváltották a hosszú történetek, amik minden kétség nélkül minőségibbek.

Azt, hogy mennyi jó sorozat volt ebben az időszakban, az is mutatja, hogy a listán, amit öt kollégámmal állítottunk össze, a 7. helyezésig csak megosztott pozíciók találhatóak.

Jöjjön hát a 10 legjobb sorozat az elmúlt évtizedből.

  • 10. Stranger Things, True Blood – Inni és élni hagyni, Orville, Hívják a bábát (Call the midwife)
  • 9. Született feleségek (Desperate Housewives), Gyilkosság (The Killing), The Expanse, Mindhunter, Fekete Vipera (Blackadder), A Korona (The Crown)
  • 8. Aranyélet, Dexter, Hannibal, Family Guy, Terápia
  • 7. Westworld, Lost, Borgiák-A bűnös család (The Borgias), Miami Vice, Rólunk szól (This is Us)
  • 6. The Mandalorian
  • 5. A híd (Bron/Broen)
  • 4. Trónok harca (Game of Thrones)
  • 3. A törvény nevében (True Detective)
  • 2. Csernobil (Chernobyl)
  • 1. A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale)

Ezeken kívül a kollégák még a következő sorozatokat jelölték, amik végül a 10-es listáról lecsúsztak.

The Walking Dead, The Pacific – A hős alakulat (The Pacific), Twin Peaks: The Return, Géniusz (Genius), Homeland: A belső ellenség (Homeland), Hölgyek öröme (The Paradise), O.J.: Made in America, Castle, Kegyetlen tánc (Flash and Bones), Agymenők (The Big Bang Theory), A mentalista (The Mentalist), Downton Abbey, Sherlock és Watson (Elementary), Hatalmas kis hazugságok (Big Little Lies), Totál szívás (Breaking Bad), Doktor House, South Park, Sherlock.

Persze az említett időszak legjobb sorozatainak a listája még így sem teljes, hiszen tudjuk, ennél jóval több nagyon jó cuccot adtak le, ezért várjuk a ti tízes listátokat is az elmúlt évtizedről.

Ez is tetszeni fog...