Férfivá érés - Kilenc hónap háború - Corn & Soda

Férfivá érés – Kilenc hónap háború

Csuja László első dokumentumfilmje egy őszinte, kicsit sem megjátszott mozi, hiszen a forgatókönyv megírását az életre bízta a rendező. A Kilenc hónap háború dokumentumfilm a dokumentumfilmben, hiszen a határon túli magyarok helyzetét és a napjainkban zajló háborús konfliktust is bemutatja.

forrás: Kilenc hónap háború Facebook oldala

A Kilenc hónap háború egy 24 éves kárpátaljai magyar fiú, Jani történetét meséli el, aki az ukrán-orosz fegyveres konfliktus árnyékába kerül. Úgy érzi, hogy felnőtt kora ellenére édesanyja még mindig kisgyerekként tekint rá, ezért hogy megmutassa férfiasságát, megkéri barátnője Zsani kezét, majd kilenc hónapra bevonul. Búcsúvacsorája után hirtelen fegyverrel a kezében a fronton találja magát, ahol testközelbe kerül a nyers erőszakkal és a halál hatalmával, azzal, hogy ő maga is mennyire gyenge és esendő, és visszavágyik a szülői ház biztonságos falai közzé.

Telefonjával készített videónaplójának megmutatásával a nézőket is magával viszi a bombákkal teli háborús övezetbe.

A film arra próbál választ adni, hogy vajon alkalmas lehet-e a háború és a katonaság arra, hogy ma egy fiú igazi férfivá váljon. Vagy épp ellenkezőleg? A beregszászi fiúról szóló film egyben a felnövés és újjászületés története is.

Ez is tetszeni fog...