Filmcsemegékkel készül szeptemberre a Pannonia Entertainment - Corn & Soda

Filmcsemegékkel készül szeptemberre a Pannonia Entertainment

Az ősz kezdetére igazi filmcsemegéket tartogat a Pannonia Entertainment, melyeket országszerte csak néhány moziban láthatnak az érdeklődők. A szeptemberi kínálatban igazi ígyencségekkel készültek a halhatatlan, klasszikus rockzenekarok, mint a Pink Floyd vagy a Black Sabbath rajongói számára. Emellett igazi örökbecsű darabok is megtekinthetők egészen más köntösbe öltöztetve. A modern technika segítségével új távlatok nyílnak meg Fellini vagy éppen Kenn Annakin klasszikusai előtt is.

 

Az édes élet (La Dolce Vita, 1960)

Frederico Fellini Oscar-díjjal és a Cannes-i Filmfesztivál fődíjával elismert filmtörténeti klasszikusa digitálisan felújítva tér vissza a mozikba. Budapesten kizárólag a Puskin Moziban látható, ahol már egy héttel az országos premier előtt, augusztus 31-én megtekinthették az érdeklődők.

Az epizódszerű történetekből összeálló, erősen társadalomkritikus film főhőse Marcello, aki valaha komoly írói ambíciókkal érkezett Rómába, ám most egy harmadrangú bulvárlap munkatársa és a fényűző, cinikus társasági élet ismert figurája. Noha a hamis csillogású filmipar sztárjainak orgiáin, a letűnt arisztokrácia, az értékválságba került értelmiség, a szenzáció- és pénzhajhász tömegkommunikáció szánalmas vagy kegyetlen “szertartásain” egyaránt teljes erkölcsi és érzelmi kiüresedést tapasztal, végül mégis ennek a világnak adja el magát.

A film országszerte számos további művészmoziban szeptember 7-től lesz megtekinthető, eredeti nyelven, magyar felirattal.

 

David Gilmour Live in Pompeii

45 évvel a legendás Pink Floyd Live at Pompeii koncertfilm felvételei után, 2016. júliusában David Gilmour visszatért a római kori amfiteátrumba és a „Rattle That Lock” szólóalbumát népszerűsítő turné keretében 2600 szerencsés rajongó előtt adott két egymást követő estén koncertet. Gilmour megőrizte a monumentális Pink Floyd koncertek audio-vizuális performansz jellegét. A koncert során a lézerek és a pirotechnikai trükkök mellett egy hatalmas köríves vászonra kivetítve külön erre az előadásra készített élő videomix színesítette a válogatott dalokból álló koncertet. A kitűnő zenészekből álló „all-star” banda David Gilmour szinte teljes életművét életre keltette a színpadon. Köztük olyan Pink Floyd klasszikusokat is, mint a „Wish You Where Here”, a „Comfortably Numb”, vagy a „One of These Days”. Ez utóbbi az egyetlen, amely Adrian Maben 1971-es koncertfilmjében is szerepelt. A koncertfilmet a kritikusok is egyöntetű lelkesedéssel fogadták, a The Guardian listáján a mű azóta is 5 csillagos értékeléssel szerepel.

A Pink Floyd legendás gitáros-énekesének monumentális 2016-os pompeji koncertjéről készült kétórás mozifilmet a szeptember 7-i sajtóvetítést követően 14-től vetítik a mozikban.

 

A halál 50 órája (Battle of the Bulge, 1965)

Kenn Annakin háborús drámája Henry Fonda, Charles Brnson, Telly Savalas és Robert Shaw főszereplésével limitált vetítéssorozatban, digitálisan felújítva magyar felirattal kerül újra a mozivásznakra.

1944 karácsonya előtt az Ardennek vidékén állomásozó amerikai katonák körében elterjedt a hír, hogy a háború hamarosan befejeződik, sőt még az is szárnyra kel, hogy a közeli karácsonyra valamennyien hazatérhetnek. Kiley ezredes az egyetlen, aki kételkedik ebben. Német támadástól tart, de a parancsnokságon túlzottnak találják aggodalmát, és nem adnak hitelt szavainak. Aztán maguk is meglepődnek, amikor Kiley feltevése beigazolódik…

A film szeptember 15-től, csupán egy hétig lesz műsoron a Corvin Mozi Korda termében, illetve a vidéki művészmozikban.

 

Black Sabbath: The End of the End

A produkció annak a zenekarnak az utolsó koncertfilmje, amely nélkül a metál nem lenne az, ami. A legendás Black Sabbath „The End” című búcsúturnéja keretében 2017. februárjában visszatért oda, ahol minden elkezdődött: a majd egymillió nézőt elérő világ körüli turné utolsó fejezeteként 81. koncertjüket szülővárosuk, Birmingham színpadán adták, lezárva ezzel egy elképesztő, közel fél évszázados karriert. A kétórás koncertfilm során a rajongók betekintést nyerhetnek a zenekar mindennapjaiba is. Megismerhetik a tagok egymáshoz fűződő viszonyát, mindezt Ozzy Osbourne, Tony Iommi és Geezer Butler személyes és zenekari emlékein keresztül.

A koncertfilmet, mely minden idők legnagyobb metálzenekarának méltó végszava szeptember 28-tól vetítik a mozikban.

Ez is tetszeni fog...