Fiona Barton - Az özvegy - Corn & Soda

Fiona Barton – Az özvegy

Idén a Goodreads Choice Awards jelöltjeit szemezgettem, és úgy döntöttem, hogy innen fogok thrillert választani olvasásra, hiszen B.A. Paris Zárt ajtók mögött könyve is fent van a listában. Mindig értékelem az ehhez hasonló olvasmányokat, és meg kell hagyni, hogy az utóbbi pár évben a női szerzők mesteri pszichothrillereket alkottak. Gillian Flynn, Paula Hawkins és most B.A. Paris is beállt a sorba. Éppen ezért is vettem kézbe kíváncsian Fiona Barton könyvét.

Jean Taylor férje egy héttel ezelőtt halt meg, és az újságírók azonnal megkezdik a nő zaklatását, ugyanis Jean férjét nem akármilyen bűntettel vádolták. Glen Taylor egy hároméves kislány elrablásának gyanúsítottja volt, miután kiderült, hogy sajnos nem áll tőle távol a pedofília sem. De vajon milyen lehet ezt megtudni egy feleségnek? Egy olyan feleségnek, aki ráadásul elveszítette a lehetőségét, hogy közös gyerekük legyen.

dear-reader-the-widow1

Jeannek sokat kellett eltűrnie az évek során. Hallgatásba burkolózik, de mindenki az ő történetét akarja hallani, amit már csak férje halála után tárhat a nyilvánosság elé. Egy kedves riporternek nyílik meg először, és hamarosan kiderül, hogy Jean bárhogy alakíthatta az emberek véleményét az utóbbi pár évben. 

Fiona Barton első regénye napok alatt került fel a legnagyobb sikerlisták élére, és eddig huszonhat nyelvre fordították le, így mindenképpen elmondható, hogy az írónő debütálása nagyon jól sikerült. Az angol írónő hosszú éveken át dolgozott a Daily Mailnek és a Daily Telegraphnak is.

maxresdefault

Én egy kicsit többet vártam a könyvtől, szerintem egy kicsit elcsúszott a cselekmény, sok volt a három karakter nézőpontja, akiket több időpontban is nyomon követhettünk. Ennek ellenére a thriller-műfaj rajongóinak érdemes kezükbe venniük a könyvet, de én semmiképpen sem emlegetném egy lapon a Holtodiglannal és A lány a vonatonnal sem. Most nehéz kikerülni ezt az összehasonlítást, hiszen a női írók thrillerei most mind a Holtodiglan nyomába lépnek. Az özvegy jó szórakozás, amely egyben nagyon komoly problémákkal foglalkozik, ennek ellenére nem lett a kedvenc könyvem. Hogyha idei thrilleres debütálást akartok olvasni, akkor sokkal nagyobb szeretettel ajánlom B.A. Paris munkáját.

Ez is tetszeni fog...