Friss, ízes szöveget tessék! - Corn & Soda

Friss, ízes szöveget tessék!

Jpeg

Jpeg

Szöveget írni jó! Olyan, mint főzni. Ott a sokféle alapanyag, ezekből érdemes a legjobbat beszerezni, de ha nem áll rendelkezésre a tökéletes minőség, akkor is nagyszerű, ízletes ételt lehet alkotni és felszolgálni.

Ha most azt mondod, hogy nem jó a hasonlat, hiszen a szavak mindnyájunk rendelkezésére állnak, és azt választjuk, amelyiket akarjuk, azt írunk, amit akarunk, akkor azt kell mondjam, hogy ha profi szövegíró vagy, akkor ez nem így van! A megrendelő igényeit és a majdani olvasóközönség szemüvegét kell feltenned, az ő valóságképükhöz, befogadóképességükhöz kell alkalmazkodnia a szövegnek.

Sokan kérnek segítséget blog vagy facebook bejegyzés megírásához. Ha negyvenen felüli, sokat utazó emberek alkotják a célcsoportot, teljesen másképp kell fogalmazni, mintha tizenéves szerepjáték-rajongóknak kell írni.

Az is számít, hogy kinek a nevében írsz, a szófordulatoknak, a szókészletnek illenie kell a megrendelő igényeihez. Ha egy fodrász ír tanácsokat a vendégeinek, és időnként, – ahogy a napi munkájában is szokta, – lelki tanácsokat is ad, nem fogalmazhatunk úgy, mint egy pszichológus. Adekvát stílust és szókincset kell használnunk.

Nem csalás ez a munka, mások helyett megírni a szöveget, mintha ők készítették volna?

A jó szövegíró a jobb agyféltekéjét erőteljesen használja az írás során. Ez azt jelenti, hogy a kreativitása, a megérzése is jobban működik. Ha az ügyféllel átbeszélte a feladatot, ha ráérzett a személyiségére, az írás céljára, akkor olyan intuitív állapotban fogja megírni a szöveget, hogy arra a megrendelő azt fogja mondani: „Pont ezt akartam mondani, pont így, sőt még olyan dolgok is belekerültek, amiket csak még gondoltam, vagy éreztem, de nem tudtam megfogalmazni magamnak sem.”

A RitArt Academy szövegírói mindannyian elvégezték az „Író születik” jobb agyféltekés képzést. Náluk alap, hogy úgy kezdenek munkához, hogy a jobb agyféltekét felpörgetik, és az egész munkafolyamat során fenn tudják tartani azt az állapotot, amelyben mindkét agyfélteke a legtöbbet hozza ki magából, és nem egymás ellen dolgozik.

Így születnek azok a szövegek, amikkel a megrendelő tökéletesen elégedett, és az olvasó, az ügyfél is élvezettel fogja olvasni az elkészült írásokat, amelyek el is érik majd a szórakoztatáson és az információ átadáson kívül az üzleti céljukat is!

Ha sok minőségi szövegre van szükséged, keresd őket bátran!

Ez is tetszeni fog...