Gereben Zita Quintett koncert a Muzikum Klubban - Corn & Soda

Gereben Zita Quintett koncert a Muzikum Klubban

A többek között az Emil.Rulez!-ből és a Gringo Sztárból is ismert Gereben Zita, ezúttal készülő szólólemezéről mutat be néhány dalt egy elkövetkező koncert keretében.

Az énekesnő több hazai formáció vokalistájaként is ismert, de jazz körökben is jártas. Olyan hazai zenekarokkal dolgozhatott együtt, mint az Emil.Rulez! és a Gringo Sztár, vagy épp a hazai jazz képviselői, a Modern Art Orchestra, a Budapest Jazz Orchestra, illetve a R.E.E.D only-ból ismerhetik. A nemzetközi elismertséget a Vinxszel közös produkcióban való fellépése jelentette, akit Stinggel és Herbie Hancockkal való közös múltja miatt ismerhetünk.

Eddigi munkássága azt tanúsítja, hogy a sokféleség Gereben Zitának a lételeme: ”Megmaradok ingázónak a jazz és a pop között, nem gondolom, hogy döntenem kellene. A zenére egységében tekintek: nem a stílus számít, hanem hogy egyszerűen jó-e.”

Gereben Zita 2008 óta vezeti saját zenekarát, a Gereben Zita Quintettet. Első lemezük 2010-ben jelent meg Ready For The Sun címmel, amelyet a stílusok terén meglehetősen sokrétű Our Places követett.

Jelenleg az együttes a harmadik lemezén munkálkodik, azonban az eddigiektől eltérően minden dal magyar nyelven lesz majd hallható. Az énekesnő munkáját zeneszerzőként Horváth „Tojás” Gábor segíti, míg a dalszövegekért Zita mellett Hajós András a felelős.

Az album megjelenése őszre várható, azonban a Ryan Gosling Mentsél Ki című dal már elérhető. Legközelebb élőben május 4-én tekinthetőek meg a Muzikum Klubban.

A zenekar tagjai:

Gereben Zita – ének,

Horváth “Tojás” Gábor – zongora,

Bécsy Bence – gitár,

Bata István – basszusgitár,

Gálfi Attila – dob

Ez is tetszeni fog...