Gloss Art Media - csalás vagy valóság? - Corn & Soda

Gloss Art Media – csalás vagy valóság?

Zombie-Horde-2

Szereplőválogatáson jártunk, ahol zombikat kerestek. Tíz nap múlva kiderül, hogy sikerrel jártunk-e. Az viszont már biztos, hogy 4000 forinttal rövidebbek vagyunk.

Zombi-statisztának jelentkeztünk a Gloss Art Media ügynökség egyik hirdetésére. El is mentünk, ahol szerény személyemről csináltak 6 fotót, egy bemutatkozó felvételt és három hörgős zombis felvételt, majd elkérték a regisztrációs díjat, ami 4000 forint volt.

Az ügynökség azt írta, hogy ez egy egyszeri díj, ezért cserébe bekerülök az adatbázisukba és ha lesz számomra alkalmas statiszta szerep, értesítenek. Tíz nap múlva pedig még akkor is kapok értesítést, ha nem vettek fel zombinak.

Az interneten több lista is kering. Az egyik ez, amiben az ügynökségek regisztrációs díjai szerepelnek. Persze több olyan hozzászólást is találni, amiben azt írják, hogy van olyan is, ahol ez ingyenes, tehát nincs regisztrációs díj, illetve azt, ahol ezt az első fizetésből vonják le.

Hollywood Casting – 2.500 Ft (csak 1 éves regisztráció / a tiszteletdíjból jutalékot vesznek le)
Open Casting – 1.500 Ft (csak 1 éves regisztráció / a tiszteletdíjból jutalékot vesznek le)
SPModels – 25.000 Ft (csak 1 éves regisztráció + egy kötelező modelltréning / a tiszteletdíjból jutalékot vesznek le)
CastTeam – 2.000 Ft (csak 1 éves regisztráció / a tiszteletdíjból jutalékot vesznek le)
Gold Face Casting – 1.000 Ft (csak 1 éves regisztráció / a tiszteletdíjból jutalékot vesznek le)
Armada Casting – 1.500 Ft (csak 1 éves regisztráció / a tiszteletdíjból jutalékot vesznek le)
DiBiEm Casting – 2.000 Ft (csak 1 éves regisztráció / a tiszteletdíjból jutalékot vesznek le)
Csillag Modell – 3.000 Ft / 6.000 Ft / 9.000 Ft (több fajta regisztrációjuk van / csak 1 éves regisztráció / a tiszteletdíjból jutalékot vesznek le)

Egy másik lista szerint a GAM felkerült egy fehér listára, azaz a megbízható ügynökséges listájára, ám több helyen is olvasni olyat, amiben óva intenek minket tőlük. Az egyik a Statiszta Akadémia nevű facebook oldal jan 5-én megjelent posztja, amiben egy hozzászóló igen negatívan vélekedik róluk. Egy másik a Feketelista Álláskeresőknek egy posztja, amiben szintén a hozzászólók figyelmeztetnek minket.

Ami biztos: a filmről, aminek kapcsán a zombikat keresték, nem találni semmit. A Fireman.net oldal nem létezik. A hirdetésben a kapcsolatnál ez az e-mail cím szerepelt: lastfireman@fireman.net. A 4000 ft-os díjat elkérték, de garanciát a szereplésre természetesen nem adhattak. Az ügynökség honlapján statisztákat pedig százával lehet találni. Kérdéseink vannak, válaszaink nincsenek. Várunk, hátha mégis pozitívan csalódunk. Tíz nap múlva újra jelentkezünk a fejleményekkel.

Ez is tetszeni fog...