Godot-ra várva - exkluzív interjú - Corn & Soda

Godot-ra várva – exkluzív interjú

Ezen a jeles napon, április elsején volt a Samuel Beckett Godot-ra várva című darabjának speciális bemutatója, melyre – a sajnálatos jelenlegi helyzetben – nézők nélkül került sor. A bemutató kapcsán Bitte Warten előadóművésszel készítettünk exkluzív interjút, mely kizárólag a cornandsoda oldalán olvasható.

Corn&Soda: Warten Úr, mi inspirálta a legendás mű adaptációjára?

Bitte Warten: Több oka volt. Egyrészt a mostani nehéz helyzetben zárva vannak a színházak, ezért a reptér érkezési oldalán nagy biztonsággal meg tudtam tartani az előadást. Másrészt a próbafolyamat során csak magammal kellett érintkeznem.

Mit lehet tudni az eddigi színházi tevékenységéről?

Eddig híres statisztaként vettem részt alternatív előadásokban, amelyekben nem volt szöveges szerepem. Mivel az én Godot feldolgozásomban némán várakozom, így most sem kellett szövegtanulással bajlódnom.

Hogyan zajlott a próbafolyamat?

Miután bezártak a színházak, azon nyomban nekiláttam a munkának, és azóta gyakoroltam a hiteles egyhelyben állást, kezemben a táblával. Azt gondolom, hogy sikerült kimunkálnom a karaktert, és át tudtam adni Samuel Beckett gondolatiságát.

Warten Úr, ön egyszemélyben a darab rendezője is volt?

Igen. Többféle színházi stílust igyekeztem vegyíteni, így a most divatos fizikai színházi elemeket is alkalmaztam.

Ez mit jelent?

Több órás ácsorgás számomra komoly fizikai megterhelés.

Hogyan sikerült helyszínt találnia az előadáshoz?

Ahogy kiürültek a repülőterek, úgy nyilvánvalóvá vált, hogy az előadásom helyszínével nem szegem meg az a korlátozási tilalmat.

Hogyan tudják megtekinteni az előadást az érdeklődök?

Nincs más semmi dolguk, mint az, hogy tartósan, szabadon választott ideig nézik a mellékelt fotót.

Milyen hosszú az előadás?

Én három felvonásban gondolkodtam, két szünettel, összesen olyan 180 percben. A nézők – otthon nézve az előadást- bármikor tarthatnak szünetet. Kérem, hogy mindezt otthon, és semmiképpen sem csoportosan tegyék meg.

Milyen várható utóélete lesz az előadásnak?

Nagyon jól fogadta a kritika, nem beszélve a nézők dicsérő visszajelzéseiről. Már most megkeresett több neves nemzetközi fesztivál, hogy amint vége a járványnak, és újra visszaáll a régi színházi élet, úgy mindenképpen meghívást kapok a Godot-ra várva előadásommal.

Gratulálok Warten Úr, és további sok sikert kívánok. Én is köszönöm az interjú lehetőségét.

Köszönöm.

Ez is tetszeni fog...