Gravitáció (Gravity, 2013) - Corn & Soda

Gravitáció (Gravity, 2013)

Mai Oscaros sorozatunkban a Gravitáció (Gravity) című film került sorra. A film összesen hét Oscar-díjjal büszkélkedhet, amely igencsak szép eredmény. Bár hozzá kell tennünk, hogy a mozi nem a legfontosabb kategóriákban aratta a díjakat, de a legjobb film díjára is jelölték 2014-ben, amit nem sikerült elvinnie. Mindennek ellenére érdemes beszélnünk erről a jól sikerült filmről, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézze meg!

A Gravitáció igazi csemege lehet a műfaj kedvelőinek. George Clooney és Sandra Bullock űrben játszódó drámája nagyszerűre sikerült.

A Gravitáció konfliktusa abból fejlődik ki, hogy egy űrállomáson történt baleset nyomán becsapódó törmelékek két asztronautát is elszakítanak az állomástól, hiszen éppen a hajó fedélzetén dolgoztak. Dr. Stone (Sandra Bullock) teljesen kezdőként igazi pánikot él át, amikor távolra sodródik az űrhajótól. Azonban Kowalsky (George Clooney) azonnal érte indul, hogy együtt próbáljanak meg megküzdeni a végtelen űrrel, ahol az élet elképzelhetetlen.  Minden kapcsolatuk megszakad a földi állomással, így csupán magukra számíthatnak.

GRAVITY

A film 3D-ben igazi élmény volt. A pánikot, a lemondást és a küzdést is nagyon jól átadja a mozi. Bár inkább drámának lehet nevezni, mint science-fictionnak. A karakterek igazán jók, megfigyelhető a jellemfejlődés és az élni akarás mindenek felett. Furcsa, de az izgalom mellett az űrben lebegés élménye számomra valamilyen igazi ősnyugalmat közvetített. Hiába Dr. Stone végigküzdötte a másfél órát, a végtelen űr, a látvány békét közvetített.  A magány és az önmagunkba fordulás élménye is elárasztotta a Gravitációt.

gravitacio__gravity_2013_1823063_2057

A mozi egyébként hatalmas sikert aratott a kritikusok körében is. A RottenTomates közönségének 87 százaléka kedvelte a filmet. Nem is csoda, hiszen Alfonso Cuarón mozija igazán különleges, amelyhez két nagyszerű színészt is sikerült becserkésznie.

pontozás: 75/100
IMDb: 7.9
MAFAB: 77%

Ez is tetszeni fog...