György Ádám Kastélyakadémia - Corn & Soda

György Ádám Kastélyakadémia

György Ádám, Bécsi Klasszikusok Díjával kitüntetett zongoraművész idén is a világ legkülönbözőbb országaiból fogadja a tehetséges fiatalokat Pomázon. A művész számtalanszor bizonyította tudását. Többek között a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megnyitóját is az ő zongorajátéka kísérte, valamint a Steinway hangszergyár művészének is mondhatja magát. A világszerte nagy hírnévnek örvendő kurzusra számos neves külföldi intézményből érkeznek tehetséges zongoristák. Emellett egy koncert erejéig vele egy színpadon adhatnak számot tudásukról.

A Bécsi Klasszikusok Díjával büszkélkedő zongoraművész 2017-ben immáron kilencedik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon. A rendezvényre a világ minden tájáról (Kínából, Indonéziából, Szingapúrból, Franciaországból, Angliából, Svájcból és az USA-ból) érkeznek zongorista növendékek. Az akadémia György Ádám szóló zongoraestjével veszi kezdetét 2017. július 10-én. Július 19-én pedig a növendékek és a művész közös koncertje várja a nyáresti kikapcsolódásra vágyó zenekedvelőket.

A fiatal tehetségek a világ vezető egyetemeiről érkeznek az immáron hagyományosan megrendezésre kerülő György Ádám Kastélyakadémiára. A rendezvényen a magyar művésztől és a budapesti zeneakadémia professzoraitól tanuljanak. A zongoraakadémia rangját jelzi, hogy a New York-i Juilliard School of Music, a Cleveland Institute of Music, a szingapúri Nemzeti Egyetem, és a Nanyang Academy of Fine Arts, a londoni Royal School of Music, valamint a Bécsi Zeneakadémia is küld növendékeket a mesterkurzusra.

2012 óta magyar résztvevői is vannak a Kastélyakadémiának – idén három magyar diák –, részvételüket az R&R Software Zrt. és a budapesti CODE Showroom támogatja.

A legutóbbi mérföldkövek György Ádám pályafutásában: 2016 februárjában megtartotta negyedik szóló zongoraestjét a New York-i Carnegie Hallban. 2016. március 15-én pedig átvehette az Áder János Köztársasági Elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést, a magyar komolyzenei élet figyelemreméltó tehetségeként elért nemzetközi és hazai sikerei, valamint zenei örökségünk népszerűsítését szolgáló művészete elismeréseként.

2017 februárjában itthon, a budapesti Zeneakadémia Nagytermében, majd 2017 áprilisában a szingapúri Esplanade és a jakartai Aula Simfonia színpadán telt házas koncertekkel kápráztatta el a közönséget.

Jegyek a koncertekre:

koncert@adamgyorgy.com, +36 30/625-94-00 vagy korlátozott számban a helyszínen kaphatók. Jegyár: 3.000 Ft, 5.000 Ft, 10.000 Ft

További információk György Ádámról: www.adamgyorgy.com, Youtube, Facebook

Ez is tetszeni fog...