Hamarosan megjelenik Neil Gaiman legújabb kötete Északi mitológia címmel! - Corn & Soda

Hamarosan megjelenik Neil Gaiman legújabb kötete Északi mitológia címmel!

Február 7-én jelenik meg hosszú szünet után Neil Gaiman új regénye, az Északi mitológia, és nagy örömmel jelentjük be, hogy a kötet Magyarországon is a világpremier időpontjától lesz kapható az Agave Könyvek jóvoltából.

Forrás: Agave Könyvek

A skandináv mítoszokból Gaiman regényszerű ívet kovácsol, kezdve a kilenc világ legendás megteremtésével, majd sorra veszi a félistenek, törpék és óriások tetteit. Például Thor pörölyének ellopását, aki ezután kénytelen nőnek öltözni – ez az ő szakállával és étvágyával nem kis feladat –, és úgy visszalopni. De elmeséli a legmeghatóbb történetet is, amikor Kvasir, a legbölcsebb isten véréből megfőzik azt a sört, amely aztán létrehozza a költészetet. A számtalan kaland Ragnarökkel, az istenek alkonyával, új idők és emberek születésével zárul.

Gaiman keze alatt a régi poros mítoszok újra élettel telnek meg. A regény mesteri és szellemes prózája kiemeli az istenek versengőénjét, megmutatja hajlamukat arra,hogy átverjenek másokat, és
őket is átverjék, valamint megismerteti az olvasót azzal a tulajdonságukkal, hogy a szenvedélyt mindig hagyják felülkerekedni a józan eszükön.

Neil Gaiman
Forrás: Agave Könyvek

Neil Gaiman több regényt írt már gyerekeknek és felnőtteknek is. Ezekért számos díjat nyert, köztük a legrangosabbnak számító Hugót és Nebulát,  illetve A temető könyve mindmáig az egyetlen az irodalomban, ami a Newbery- és a Carnegiemedált is megkapta. Emellett a legismertebb művei közé tartozik még a Coraline, a Sosehol, az Amerikai istenek és az Óceán az út végén.

Ez is tetszeni fog...