Hamupipőke (Cinderella, 2015) - Corn & Soda

Hamupipőke (Cinderella, 2015)

A klasszikus meséket sohasem lehet megunni és sohasem lehet belőlük elég feldolgozás. Ilyen történet a Hamupipőke (Cinderella) is, amely most teljesen új, hollywoodi köntösben elevenedik meg előttünk Lily James és Cate Blanchett főszereplésével. De mire is számíthatunk ettől a filmtől?

Azt hiszem, sokkal ismertebb történet nem is létezik Hamupipőkéjénél, de ettől függetlenül mégis összefoglalnám pár szóban. A történetben megismerhetjük Ellát (Lilly James), aki korán elveszíti édesanyját és apja a későbbiekben újraházasodik, így kap egy mostohát (Cate Blanchett) és két nővért is. Ella sorsa azonban teljesen a feje tetejére fordul, amikor édesapja egy üzleti utazás során meghal. Ella mostohája így a padlásra űzi a lányt és szolgasorba kényszeríti. A lány csak a padláson élő egerekkel van jóban. Azonban egy délutánon összetalálkozik egy férfivel, akiről kiderül, hogy herceg, és a későbbiekben hatalmas bált rendez az egész birodalomnak, hogy megtalálja Ellát, aki első látásra elvarázsolta.

maxresdefault

Ekkor következik be Hamupipőke életében a csoda, hiszen meglátogatja tündér keresztanyja, aki egyetlen éjszakára csodálatos hercegnőt varázsol a lányból, így elmehet a bálra és újra találkozhat hercegével. Természetesen mostohaanyja folyamatosan próbál Ella boldogságának útjába állni.

Lily James is Cinderella in  Disney's live-action feature inspired by the classic fairy tale, CINDERELLA, which brings to life the timeless images from Disney's 1950 animated masterpiece as fully-realized characters in a visually dazzling spectacle for a whole new generation.

No, de mit is nyújt nekünk ennek a klasszikus történetnek a legújabb feldolgozása? Mi újat is mutathat nekünk? A válasz az, hogy történetileg természetesen nem sokat. De valószínűleg azok, akik meg akarják nézni a filmet nem is az újdonság varázsára várnak. Az viszont bizonyos, hogy a Hamupipőke újabb verziója kiváló családi szórakozás lehet. A szereplők gondosan válogatottak, Lily James tökéletes Hamupipőke lett. Emellett kiemelendő a látvány is és csodálatos a képi világ, amivel a film dolgozik. Az bizonyos, hogy Hamupipőke ruhája és hintója még sohasem volt ilyen gyönyörű. Szerintem a mozi bármilyen kislányt képes elvarázsolni, ezért érdemes őket elvinni rá a moziba. Emellett a felnőttek se fognak unatkozni, hiszen a klasszikus történet megunhatatlan.

cinderellacast1

értékelés: 75/100

MAFAB: 83%

IMDb: 7.2

Ez is tetszeni fog...