Hegedűs a háztetőn - Alföldi újra az Arénában rendez - Corn & Soda

Hegedűs a háztetőn – Alföldi újra az Arénában rendez

Alföldi Róbert  idén ősszel  minden idők egyik leghíresebb musicaljét viszi színre a Budapest Sportarénában. A Hegedűs a háztetőn a bemutatót követően nyolc vidéki város színpadán is látható lesz. Tevje szerepében Stohl Andrást láthatjuk, de szerepet kap a darabban Tóth Gabi is.

Forrás: Hegedűs a háztetőn Facebbok oldala

 

“A hétköznapi életben elég jól elvagyunk egymással” – mondta Alföldi Róbert a darab sajtótájékoztatóján arról beszélve, hogy mi a musical üzenete. Szerinte az emberek jól meglennének egymással eltérő hitük, hagyományrendszerük ellenére, ha azok, akik felettük vannak, és nem a valóságos világban élnek, nem akarnák megmondani, miben higgyenek, kit utáljanak vagy szeressenek. Kifejtette továbbá, hogy a Hegedűs a háztetőn a szeretetről, a családról és egymás elfogadásáról szól.

Alföldi elmondta továbbá, hogy mostani rendezése kapcsán nem kell balhéra számítani, mivel  a darab jogtulajdonosai nagyon szigorú feltételeket szabtak a színrevitel kapcsán. Rosta Mária producer azt is megosztotta a sajtóval, hogy a darab jogainak megszerzése legalább másfél éves munka volt.

Arra a kérdésre, hogy mi alapján választotta ki a darabot, Alföldi Róbert azt válaszolta, hogy Rosta Máriával közösen döntöttek mellette, de még hozzá tette, hogy Stohl András is inspirálta a kiválasztásában. Alföldi mindenképpen Stohl Andrást szerette volna felkérni Tevje szerepére. Arra, hogy nem tartja-e a színészt túl fiatalnak, azt felelte, hogy csak rossz beidegződés, amiért idős embert képzelünk Tevjének. Stohl András hozzátette, hogy neki magának is felnőtt lányai vannak. Rosta Mária még humorosan megjegyezte azt is, hogy egyedül Stohl András az, aki életkorban helyén van a szereposztást tekintve.

A szereplők közül már másokkal is együtt dolgozott Alföldi Róbert, így Tóth Gabival is, aki Fruma-Sárát alakítja majd. Golde szerepében Éder Enikőt láthatjuk, Lázár Wolféban Hevér Gábort, Hódel Bánfalvi Eszter lesz, Chava Sodró Elza, Sprince Pájer Alma, Bjelke Kornis Anna, Jente pedig Csákányi Eszter.

A musical látványvilágáról Alföldi Róbert úgy nyilatkozott, hogy a darab emberileg lesz látványos, újszerű elrendezésében háromezer fős amfiteátrumot álmodott meg. Azaz a nézőteret szűkíteni akarják, hogy minél intimebb hangulatot teremthessenek.

A magyar változat alkotói:

Producer: Rosta Mária

Rendező: Alföldi Róbert

Koreográfus: Vári Bertalan

Díszlettervező: Menczel Róbert

Jelmeztervező: Tihanyi Ildikó

Zenei főmunkatárs: Károly Kati

Szereplők:  Stohl András, Éder Enikő, Martinovics Dorina, Bánfalvy Eszter, Sodró Eliza, Pájer Alma, Kornis Anna, Csákányi Eszter, Szatory Dávid, Bányai Kelemen Barna, Fehér Tibor, Hevér Gábor, Lugosi György, Patkós Márton, Makranczi Zalán, Náray Erika, Misurák Tünde, Tóth Gabi

Bemutató: 2017. szeptember 10. Budapest Sportaréna

Ez is tetszeni fog...