Heti mozipremierek – Magyarország 37. hét - Corn & Soda

Heti mozipremierek – Magyarország 37. hét

Heti mozipremierek Magyarországon szeptember 12-én.

100 dolog (100 Things, 2018)

Toni és Paul úgy döntenek, hogy 100 napra hátrahagyják minden ingóságukat, és minden egyes nap csak egy-egy dolgot kérhetnek vissza.

A létezés eufóriája (2019)

Fahidi Éva 20 évesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, köztük anyját, apját és kishúgát.
90 évesen felkérést kap, hogy életében először lépjen színpadra, és szerepeljen egy róla szóló táncszínházi előadásban. Réka, a rendező egy duettet képzel el egy fiatal, nemzetközileg elismert táncosnővel, Emesével. A darabban Éva és Emese életét, kettejük testét szeretné párbeszédbe hozni.
Éva gondolkodás nélkül igent mond.

CURTIZ- A magyar, aki felforgatta Hollywoodot (2019)

1942. Az Egyesült Államok éppen a II. világháború küszöbén áll, amikor a magyar származású filmrendező, Kertész Mihály Casablanca című romantikus filmjét forgatja. A háborús propagandát támogatandó az állami vezetés hivatalnokokat rendel a készülő filmek felügyeletére, akik Michael Curtiz-t számos akadály elé állítják. A magyar rendező a politikai beavatkozások ellenére is sikerre akarja vinni filmjét, de a forgatás során magánéleti kihívásokkal is szembetalálja magát. Magyarországon maradt nővére fenyegetettségének híre és váratlanul felbukkanó lányával való viszontagságos kapcsolata nem várt fordulatokat hoz a Casablanca számára.

Downton Abbey (2019)

A Crawley család történetének folytatása, akik a korai huszadik század elején vezetik gazdag birtokukat.

Kópé (Trouble, 2019)

Kópénak meg kell ismerkednie a valódi világgal, miközben próbál elmenekülni gazdája gonosz gyermekei elől.

Van Goghok (Van Goghs, 2019)

Mark Ginzburg folyamatosan lehangolt 52 éves művészként. Hosszú évekkel ezelőtt költözött el Rigából Tel Avivba elnyomó apja, Viktor elől, aki a mai napig támogatja pénzügyileg. Sosem törődött fia érzéseivel, mindig saját képére akarta formálni. Amikor aztán Viktort halálos betegséggel diagnosztizálják, fia visszatér hozzá.

Ez is tetszeni fog...