Hogyan írj meg egy blogposztot 10 perc alatt? - Corn & Soda

Hogyan írj meg egy blogposztot 10 perc alatt?

Typing

Úgy érzed, túl lassan halad a blogposzt írás és szeretnél ezen változtatni? Íme néhány módszer, amivel segíthetsz magadon.

De ha nincsenek ilyen gondjaid, akkor is érdemes megfogadni ezeket a tippeket. Előfordulhat ugyanis, hogy idő hiányában igyekezned kell minél gyorsabban megírni egy blogposztot, vagy hogy sok posztot terveztél írni egymás után és szeretnéd a lehető leghamarabb véghezvinned ezt.

Ezért jobb, ha tudod annak a technikáját, hogy hogyan legyél a leggyorsabb. Ez azért is fontos, mert az internetre számtalan poszt kerül fel másodpercenként, tehát nem szabad hagynod, hogy olvasóid figyelmét valaki más elvonja nagyszerű cikkeidről. Szomorú lennél, ugye? A tempót soha ne vedd le, ha blogposzt írásról van szó.

Így írj blogposztot 10 perc alatt

  1. Ne az írás legyen az, aminek először nekilátsz. Ahhoz, hogy cikked kellőképpen összeálljon a fejedben, tudnod kell, pontosan miről és hogyan akarsz írni és ahhoz meg kell szerezned a megfelelő tudást, ismereteket. Ezért kezdj alapos informálódással! Légy precíz és szűrd ki a számodra leglényegesebb információkat. Ne hagyd magad elveszni az áradatukban, és annak ellenére, hogy pontosan azt kell megtalálnod, amit keresel, ne tölts túl sok időt azzal, hogy minden egyes előugró forrásból hosszasan tájékozódj! Azzal ugyanis csak az idődet húzod és esetleg még később posztolsz, mint szerettél volna. Ha kész vagy a keresgéléssel, gondold végig, mire jutottál és rendszerezd a megszerzett anyagot. De ez még mindig nem elég ahhoz, hogy sebesen írj minőségi cikket.

  1. Hagyd érni gondolataidat, mielőtt hozzálátnál! Röviden, tömören, lényegre törően kell írnod, főleg ha sokat informálódtál az adott témáról. Ezért kell írás előtt pontról pontra felépítened, miről is alkotsz, akár írhatsz vázlatot is, ha Neked azzal könnyebben megy.

  1. Ha ezzel megvagy, végre elkezdhetsz írni és meglátod, milyen jól fogsz haladni, ha ezeket a lépéseket betartod. Ne feledd, hogy a tömörségre kell törekedned, ha gyors akarsz maradni.

  1. Az ellenőrzést is hamar tudd le! Az, hogy gyors vagy, nem jelenti azt, hogy pontatlan is, főleg, ha a leírtakat követve kellőképpen összeszedted leírandó gondolataidat.

  1. Ezért ne izgulj a hibák miatt! Az internet amúgy is tele van szemfüles olvasókkal és kritikuspalántákkal, akik rögtön jelzik, amint találtak valami hibát. Utólagos javításra pedig mindig lesz lehetőséged, így nem kell a föld alá süllyedned, ha valaki kiigazít, ha pedig újdonsült lektoraid elragadtatják magukat, ne vedd őket túlságosan komolyan.

Ezek azok a módszerek, amik nagyon sokat segítenek abban, hogy a blogposzt írás gördülékenyebb legyen számodra. Kezdd hát el az informálódást, gondolkodj és láss is hozzá minél előbb legújabb bejegyzésed létrehozásának!

Ez is tetszeni fog...