Hogyan írj megosztó témákról anélkül, hogy trollokkal kellene hadakoznod? - Corn & Soda

Hogyan írj megosztó témákról anélkül, hogy trollokkal kellene hadakoznod?

Internet-Troll

Minél népszerűbb a blogod, annál könnyebben találhatod szembe magad rosszindulatú, provokatív megjegyzésekkel. Ha megtekintjük bármely sűrűn olvasott portálon a kommenteket, legyen szó akármilyen témájú hírről, szinte mindig belefuthatunk olyan személyekbe, akik ontják magukból a negatív hozzászólásokat. Ez sajnos természetes velejárója a magas látogatottságnak, de van megoldás arra, hogy legalább egy felületen kikerüld ezeket, vagy megelőzd az ilyen kommentek záporát.

Ahhoz, hogy jól kiszűrjük a trollokat, először tisztáznunk kell a fogalom jelentését. A trollok minden fajta internetes felületen megtalálhatóak, legyen az chatszoba, fórum, vagy közösségi oldal. Az internetes trollok durvaságukban megegyeznek a skandináv mitológiában szereplő névrokonaikkal. Lételemük online viták kialakítása azok szinte háborúvá fokozása.

Tevékenységük határtalanul megbotránkoztató lehet, amit bizonyít, hogy egy Sean Duffy nevű troll 18 hét börtönbüntetésben részesült túlzott tevékenységéért.

Blogolás közben már a cikk megírásakor is különösen figyelmesnek kell lennünk, ha megosztó téma felvázolására készülünk. Ilyen esetben kerülni kell az érzelmek felkorbácsolását, tárgyilagosnak, objektívnek kell maradni. Ne saját véleményünket hangsúlyozzuk, hiszen ha úgy teszünk, már támadhatóvá tesszük magunkat.

Ha elkészült a cikk és ki is posztoltuk, figyelnünk kell az érkező kommentekre. Megosztó téma esetében várható a lehető legtöbb hozzászólás, azaz a lehető legtöbb troll is ilyen esetekben használja ki az alkalmat arra, hogy végre rávethesse magát az internet népére.

Az előmoderáció egy olyan hasznos találmány, amivel a legjobban meg lehet előzni a trollok támadását. Ha az előmoderáció be van kapcsolva, csak akkor jelenhet meg komment oldalunkon, ha moderátorként jóváhagyjuk, ezzel megfosztunk minden trolljelöltet kiteljesedésének élményétől.

Viszont, ha nem csak blogunkra érkeznek kommentek, hanem például facebook oldalunkra, akkor nem akadályozhatjuk meg a hozzászólások kikerülését. Ez esetben még jobban oda kell figyelnünk, mielőtt kitör a kommentháború és olvasóink egymást ócsárolásába kezdenek posztunk alatt.

Legyünk gyorsak és minél előbb töröljük a provokatív, sértő hozzászólásokat, mielőtt gond lenne belőlük! Ha pedig nethuszárunk tovább ostromolja posztunkat, oldalunkat és látogatóinkat, nyugodt szívvel tiltsuk le az illetőt!

Egy valamit pedig tilos: reagálni ezen megjegyzésekre és leállni a trollal vitatkozni, ugyanis pont ez az, ami neki elégedettséget fog okozni és arra fogja motiválni, hogy tovább ténykedjen. Ahogy az angol mondás tartja: don’t feed the troll, azaz ne etesd a trollt!

Figyelj oda a fent említettekre, hogy ne legyél ilyen emberek áldozata és megőrizd blogod minőségét, olvasóidat és népszerűségedet, ugyanis a károdra válhat, ha nem teszed! Ha így jársz el, nem kell aggódnod a trollokat illetően.

Ez is tetszeni fog...