Megjelent az Éjszakai szolgálat - John le Carré regénye - Corn & Soda

Megjelent az Éjszakai szolgálat – John le Carré regénye

Ma jelent meg John le Carré epikus kémthrillere, a hidegháborút követő új világrend kialakulását bemutató Éjszakai szolgálat (The Night Manager) az Agave Könyvek jóvoltából.  A kötetből most televíziós sorozat is készült olyan hollywoodi sztárok főszereplésével, mint Hugh Laurie, Tom Hiddleston és Olivia Colman. Az első részt február 22-én 21.00-tól sugározza az AMC Magyarországon is.

Az Ageve Könyvek fotója

Az Ageve Könyvek fotója

John le Carré az utóbbi években Magyarországon is rendkívülinépszerűségre tett szert a kémregények kedvelői közt, az Éjszakai szolgálat (The Night Manager) immáron a 13. regénye, ami az Ageve Könyvek gondozásában jelenik meg. E sikerhez hozzájárult az is, hogy nem egy remek adaptáció készült a műveiből, például a több Oscar-díjra is jelölt Suszter, szabó, baka, kém vagy a Philip Seymour Hoffman utolsó szerepét bemutató  Az üldözött című film.

Az Éjszakai szoláglat a hidegháborús évek kémvilágát idézi fel.  Ebben a világban a fegyver- és drogcsempészet legkönyörtelenebb szereplői elképzelhetetlen mértékű hatalomra és gazdagságra tettek szert, ráadásul a Whitehall és Washington sötét zugaiban titkos szövetségre léptek a hírszerzéssel. Az egyik legelvetemültebb bűnszervezet feje egy Roper nevű, érinthetetlen angol férfi.

Az Agave Könyvek fotója

Az Agave Könyvek fotója

Jonathan Pine, a brit haderő egykori katonája kész harcolni az ellenséggel. Ő az az ember, aki képes Roper közelébe férkőzni, így részben kötelességből, részben személyes bosszújától fűtve elindul a hozzá vezető veszedelmes labirintusban. Küldetése Nyugat-Cornwall szikláitól Észak-Québecig és a Karib-térségig, majd Panama dzsungeleibe és egy láthatatlan világba vezeti…

John le Carré Az Agave Könyvek fotója

John le Carré
Az Agave Könyvek fotója

John le Carré ezzel az 1993-ban írt regénnyel nyitotta meg az új világrendet bemutató műveinek sorát, és tovább erősítette a kémregények műfajában felépített, sok évtizedes hírnevét.

A regény megrendelhető az Agave Könyveknél.

Forrás: Agave Könyvek

Ez is tetszeni fog...