Hullámlovasok (Ride, 2014) - Corn & Soda

Hullámlovasok (Ride, 2014)

Abban senki sem fog vitatkozni velem, hogy itt a nyár. Tombol a kánikula, éppen ezért sokan vágyunk valami hűsítő filmre a nagy melegben, amikor már szinte képtelenség kimozdulni a lakásból, hacsak nem vízpartról van szó. Mostani filmünk Kalifornia csodálatos partjaira fogjuk elkalauzolni az érdeklődőket. A Hullámlovasok (Ride) című alkotást ezen a héten kezdik el vetíteni a magyar mozik. De vajon kapunk-e valami mást is a légkondis mozitermen kívül (bár ez a napokban elég erős érv lehet a mozizás mellett)?

A történetben megismerhetjük Jackie-t (Helen Hunt) és Angelót (Brenton Thwaites), akik különleges anya-fia kapcsolatot ápolnak. Angelo író szeretne lenni, amíg Jackie a The New Yorker főszerkesztőjeként keményen dolgozik. Jackie számára a munkája és a fia a legfontosabb, ám mi történik akkor, hogyha ez a kettő hirtelen ellentétbe kerül egymással?

ride

Angelo hirtelen úgy dönt, hogy kilép a főiskoláról és inkább a szörfözéssel és az önmegvalósítással tölti napjait a kaliforniai tengerparton. Így Jackie-nek nincs más választása, és ott kell hagynia a New York-i irodát, hogy beszéljen egyetlen fiával. Lelkes anyaként úgy dönt, hogy megpróbál a fia fejével gondolkodni, ezért beleveti magát abba, hogy megtanul szörfözni. Így megismerkedik egy sármos szörfoktatóval (Luke Wilson), és hirtelen élete teljes változáson megy keresztül. Jackie újra felfedezi önmagát, de a fiával való kapcsolatát a legnehezebb helyre hoznia.

ride (1)

Érdekesség, hogy a filmet Helen Hunt írta és rendezte. Emellett Hunt már egy másik szörfös filmben a Soul Surferben is fontos szerepet kapott. Hozzátenném, hogyha valaki igazán nagyszerű szörfös mozit szeretne látni, akkor a Soul Surfert vagy a Chasing Maveriks-et válassza, és semmiképpen se a Ride-ot.

Nálam a mozi több sebből vérzett. A film elején furcsán felhőtlen Jackie és Angelo kapcsolata, és túl hirtelen Angelo elfordulása anyjától. Egyáltalán nem sikerült megértenem, miért van ez így, pedig ez képzi a mozi alapját. A Ride egy langymeleg limonádé mozinak megy el semmint jól sikerült drámának, ami hűen kifejezi anya és fia kapcsolatát. Ennek ellenére azt mondom, hogy egynek jó, hiszen nyári, kellemes alkotás, amit egy hűtött moziteremben még élvezni is lehet.

Ride-e1429802061243

pontozás: 55/100

IMDb: 5.6

MAFAB: 64%

Ez is tetszeni fog...