Idén is száz szóban szólt a szó Budapestről - Corn & Soda

Idén is száz szóban szólt a szó Budapestről

100 Szóban Budapest

Idén újra 100 szavas budapesti történeteket várt a Mindspace és kapott is, közel 1200-at. A 12 legjobb történettel a nagyközönség a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében szervezett szabadtéri kiállításon ismerkedhet meg. A Mindspace és a chilei Plagio közös együttműködésben harmadszor rendezte meg a 100 szóban Budapest történetíró pályázatot.

A napokban zárult le a harmadik 100 szóban Budapest történetíró pályázat, melyre idén is várta a Mindspace csapata a Budapest mindennapjait bemutató hol vidám, hol keserédes, hol szomorkás történeteket. A vállalkozó kedvű magyarok közül 1200-an ragadtak pennát és sűrítették 100 szóba a fővárossal kapcsolatos történeteiket, érzéseiket, gondolataikat. A pályázóknak csupán annyit kellett tenniük, hogy ezeket az érzéseket és benyomásokat maximum száz szóba foglalják, majd elektronikus vagy postai úton eljuttatják a Mindspace nonprofit szervezetnek.

A 100 szóban történetíró kezdeményezéshez 2016-ban csatlakozott Prága és Pozsony városa is, ahol szintén a napokban ért véget a pályázat.

A 100 legjobb történet, ahogyan eddig is, zsebkönyv formájában is megjelenik majd, a tizenkét legjobb pályaműhöz pedig idén is Magyarország vezető kortárs művészei – Édes Piroska, Halász Gabriella, Hanga Réka, Holló Anna, Kun Fruzsina, Kürti Andi, Kyrú, Nagy Dia, Nagy Norbert, Remsey Dávid, Simonyi Cecilia, Szepesi Szűcs Barbara – készítenek illusztrációkat, melyeket a díjátadóval egybekötött kiállításon, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon, 2016. október 21-én láthat először a közönség a Városháza parkban.

Az első három helyezett 150 000 Ft összdíjazásban részesül. A 12 döntős mű közül hármat a korábbi évekhez hasonlóan meg is zenésítenek, így a történeteket nemcsak képben, de zenében is megszólaltatják a szervezők által megbízott neves kortárs művészek.

A pályázatok elbírálását idén is 3 tagú szakmai zsűri végzi, amihez 2016-ban a neves kortárs költő, Térey János is csatlakozott, hogy Winkler Nórával és a színész Nagy Dániel Viktorral együtt vesse bele magát a történetek olvasásába és a nyertesek kiválasztásába.

Web: http://budapest.in100words.eu/hu

Facebook: www.facebook.com/100szobanBudapest

Forrás: www.mindspace.hu

Ez is tetszeni fog...