Időutazás a Gödör Klubban - 11 év után újra koncertezik a Fahrenheit - Corn & Soda

Időutazás a Gödör Klubban – 11 év után újra koncertezik a Fahrenheit

A Fahrenheit együttes 1994 szeptemberében alakult, amolyan korai szupergroup-ként, alapítói ugyanis korábban éveken át az Ossian hangszeres tagjai voltak. Maróthy Zoltán, Tobola Csaba és Vörös Gábor legendás triója pedig most újra él! A nagy reunion koncerten 11 év után – december 28-án a fővárosi Gödör Klubban tombolhat a közönség!

A koncertet többek között az is különlegessé teszi, hogy a tagok a távolság miatt – Csaba ugyanis évek óta Ausztriában él – egészen eddig egyedül gyakorolták újra a dalokat. Hétfőtől azonban a távpróbálást végre felválthatja a közös zenélés, Csaba hétvégén hazaérkezik!

Rocket Queen Press

A Fahrenheit első nagylemeze ’95 április elején került a boltokba, május közepétől pedig folyamatosan koncerteztek az ország nagyvárosaiban. Második korongjuk felvételeit egy évvel később, ‘96 januárjában készítették a  Tom-Tom stúdióban. Ennek eredményeként tizenkét dal került március végén, a Sony Music kiadásában a rajongókhoz. Aztán ’97 őszén a várva-várt Fahrenheit klub is elindult a Lágymányosi Közösségi Házban, ahol a zenekar minden alkalommal népszerű hazai sztárokkal színesítette a „klubdélután” programját, amolyan mini rockfesztiválok voltak ezek. A csapat harmadik és egyben utolsó hangzóanyaga ’99 májusában került a boltokba – erről a „Hol van?” című track percek alatt közönség kedvencévé vált.

Rocket Queen Press

„Tavaly nyáron egy interjú erejéig a Rádió Rockban találkoztunk össze. Akkor elhatároztuk, hogy csináljunk egy közösségi oldalt az egykori Fahrenheitnek, hogy megoszthassuk a régi élményeinket a közönségünkkel. Ez a kezdeményezés aztán olyannyira jól sikerült, hogy hirtelen azon vettük észre magunkat, hogy milyen sok régi rajongónk maradt meg, annak ellenére, hogy a csapat hosszú évekig inaktív volt – egy 2006-os újra együtt bulit leszámítva, amiről viszont Facebook híján nagyon kevesen értesültek. Az elmúlt egy évben viszont mindenki egyhangúan Fahrenheit koncertet “követelt” tőlünk. Így hát nekiálltam megszervezni a bulit”- mesélte a visszatérés apropóján Vörös Gábor, majd így folytatta: „Az, hogy mit hoz a jövő, csak a koncert után tudjuk majd megmondani. Egyelőre azon vagyunk, hogy egy állati nagy bulit csináljunk decemberben, amivel átmenthetjük a ’90-es évek rock bulijainak felejthetetlen hangulatát a mába” – summázta a zenekar céljait az együttes  bassszusgitárosa.

Jegyek már kaphatóak!
Elővétel: 2500 Ft
Helyszínen: 3000 Ft

Ez is tetszeni fog...