Igazi sorozatgyilkos Az ördögűzőben? - Corn & Soda

Igazi sorozatgyilkos Az ördögűzőben?

Mindenki emlékszik Az ördögűző című filmre, amelyben egy fiatal lányt szállt meg a gonosz. Azonban azt senki sem tudja, hogy a forgatások során tényleg jelen volt valaki, aki megtestesítette a valódi ördögi erőt.

Minden három évvel a forgatások után történt New Yorkban. A késői hetvenes években hat férfit csonkítottak és gyilkoltak meg. A testeket műanyag zsákokba csomagolták és mindannyiukat a Hudson folyóba dobták. A rendőrség képtelen volt azonosítani az áldozatokat. Azonban a tetoválások és az öltözet miatt feltételezték, hogy a három férfi homoszexuális volt, és a sorozatgyilkos a népszerű meleg szórakozóhelyeket célozta meg. Később a filmkritikus, Addison Verril holtteste vezette el a rendőrséget a gyilkoshoz. A gonosztevő, Paul Bateson volt, a harmincas  éveiben járó röntgentechnikus, akivel Verril 1977. szeptember 14-én találkozott. Bateson bevallotta, hogy Verrillel tért haza, lefeküdtek egymással, majd meggyilkolta a férfit.
A gyilkost a Riker börtönbe szállították, ahol még dicsekedett is bűntettével. Elmesélte, hogyan választotta ki áldozatait bárokban és hogyan gyilkolta meg őket. De a legborzongatóbb, hogy a gyilkos bizony szerepelt Az ördögűzőben.

Pontosan abban a jelenetben, ahol Regan McNeillnek angiográfiát készítenek, hogy meghatározzák, van-e agykárosodása. A jelenet magában is félelmetes, azonban még borzongatóbb lesz, hogyha belegondolunk, hogy egy igazi sorozatgyilkos is a szobában volt. Bateson a sebész asszisztensét játszotta, aki segített végrehajtani a procedúrát. A felfedéstől sokkolva, a rendező felhívta Bateson ügyvédjét, hogy egy interjút szervezzenek vele. A találkozó alatt Friedkin megkérdezte a férfit, hogy tényleg meggyilkolta-e az embereket, de Bateson csak Verrillt vallotta be. Azonban később bizonyítékként szolgált az, hogy a zsákok, amelyeket Bateson használt, mind a NYU orvosi központjából származtak, így egyértelmű, hogy Bateson volt a tettes.
Ez a félelmetes eset további filmekre inspirált Friedkint. A Portyán (Crusing) című filmben Al Pacino beépített rendőrként nyomoz New Yorkban, ahol egy sorozatgyilkos meleg férfiakat gyilkol.

 

forrás: BlumHouse

Ez is tetszeni fog...