II. Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Versenyt hirdettek - Corn & Soda

II. Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Versenyt hirdettek

Inspires Symphony

Az Inspired Symphony filmzene felvételekre szakosodott magyar szimfonikus zenekar és a Pannónia Stúdió idén újra megrendezik a Pannónia Filmzeneszerző Versenyt.

A 2018-ban első alkalommal meghirdetett megmérettetésre Portugáliától Argentínán át, Szíriától egészen Taiwanig, 129 zeneszerző jelentkezett.

A zenekar és a stúdió idén több hollywoodi szerzővel is dolgozott. Többek között Mark Isham, Michael D. Simon, Cyrus Raynolds zeneszerzőkkel. A Pannónia szakmai csapata Jankovics Marcell most készülő animációs filmsorozatához, a Toldihoz is együtt készítették a filmzene felvételeket.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a Hollywood-i zeneszerzők mellett hazai szakemberek is részt vegyenek a zsűrizésben, ezért idén 6 főre bővült a szakmai zsűri, amelynek tagjai:

Del Spiva (US), többszörösen díjazott zenei szerkesztő, Michael D. Simon (US) a verseny korábbi győztese, többszörösen díjazott Hollywood-i filmzeneszerző, Chris Bacon (US) többszörösen díjazott filmzeneszerző, Balázs Ádám (HU), az Oscar-díjas Mindenki és az Arany Medve-díjas Testről és lélekről című filmek zeneszerzője, Herendi Gábor (HU), Balázs Béla-díjas filmrendező, Hrutka Róbert (HU) Fonogram-, és Artisjus-díjas zenész, zeneszerző, a Kincsem című film zeneszerzője.

A 10.000 Eurós összértékű díjak részeként az első három helyezett szimfonikus zenekarral rögzítheti a pályaművet, továbbá az I., valamint a II. helyezett werkfilmet is kap a felvételekről.

A pályamű:

A versenyre idén is egy előre kiválasztott magyar film részletére komponált szimfonikus zenekari filmzenével lehet nevezni, amely egyedi megoldásokkal ötvözi a szimfonikus zenei megszólalást és a modern elektronikus hangzásokat. A szakemberek a zenei koncepció, a kreativitás, az egyedi stílus, a modern és a klasszikus hangszerek kombinálása, valamint a megvalósítás minősége alapján értékelik a beérkezett műveket.

A II. Pannónia Nemzetközi Filmzeneszerzői versenyre a nagy sikerű Kincsem című magyar film egyik jelenetére komponálhatnak zenét, amelyre Herendi Gábor rendező, és a film producere is áldását adta. A zsűriben idén helyet kapott a film eredeti zeneszerzője, Hrutka Róbert is, személye további izgalmas nézőpontokat adhat majd az értékelésnél.

A szervezők elmondták, hogy a kiválasztott filmrészlet felhasználásával azt is szeretnék elérni, hogy a magyar alkotók még nagyobb figyelmet kapjanak nemzetközi szinten. További partnerük az Artisjus – Magyar Szerzői Jogvédő Iroda, amely nemzetközi kapcsolatai révén is segíti a verseny meghirdetését.

Az Inspired Simphony alapítói

Jelentkezési feltételek:

A versenyre való jelentkezés továbbra is ingyenes a 30 év alatti fiatal zeneszerzők számára. A szervezők ezzel is szeretnék ösztönözni a fiatalokat az alkotásra és támogatni a nyerteseket egy saját nagyzenekari showreel bemutatkozó anyag finanszírozásával. Idén a 30 év feletti nevezők is pályázhatnak, 30 Euró nevezési díj megfizetése után.

A jelentkezőknek október 31-ig van lehetőségük feltölteni a pályamunkákat a verseny weboldalára: www.pannoniastudio.com/competition

Közönségszavazás:

A II. Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Versenyre beérkezett pályaművek 10 legjobb kompozícióját a szervezők 2020. november 20-án közzéteszik a verseny weboldalán, amelyekre a közönség november 28-ig szavazhat.   

Az eredményhirdetésre 2020.  december 1-én kerül sor.

További információk és a verseny teljes leírása: www.pannoniastudio.com/competition

Ez is tetszeni fog...