Ilyen volt a Tankcsapda koncert Zamárdiban - Corn & Soda

Ilyen volt a Tankcsapda koncert Zamárdiban

Lassan itt van újra az idei fesztiválszezon vége, úgyhogy még pont kapóra jött a Strand Fesztivál múlt csütörtöki napja, hiszen egy jó ’csapda koncert bármikor jöhet, és a nemrégiben végignézett zenekari road movie külön meg is hozta a kedvemet az egészhez, úgyhogy neki is estünk Zamárdinak, hogy ott lehessünk a Strand Fesztiválon először, Tankcsapdán pedig ki tudja hányadik alkalommal. A Balaton parti helyszínbe nem lehet belekötni, és szerencsére az idő is több, mint jó volt, úgyhogy este nyolc után már csak a debreceni zenekar kellett a csütörtöki naphoz, hogy minden a helyére kerüljön.

Szóval milyen volt, és miket is játszottak? A Rock and rollnak hívottal indult az egész, aztán a Fiúk ölébe a lányoknál el is kezdett pogózni a közönség, már akkor látszott, hogy a koncert hangulatával nem lesz baj. Aztán ahogy mentünk előre az időben, sorra kerültek elő a fesztiválképes dalok, mint például a Rio, Mennyország tourist, emellett a legutóbb kiadott, Urai vagyunk a helyzetnek c. lemezük gyakorlatilag a felét eljátszották, hiszen volt Koponyák és csontvázak, Csak bennem bízz, Lélekhangokból, Köpök rátok, A zene betemet, Egyedül a világ ellen, bár nincs ebben semmi meglepő.

Fotó: Varga Benedek

Fotó: Varga Benedek

A látványvilág eközben nagyjából a szokásos volt, a füst-fény-láng effektek kábé úgy néztek ki a Nagyszínpadon, mint amit már megszokhattunk az együttestől, és a hangosításra sem lehetett különösebb panasz, viszont érdekesmód a ’90-es évek elejéről semmi nem került bele a csütörtöki repertoárba, azonban ez semmit nem vett el a koncertélményből, a zenekar és a közönség is tette a dolgát; utóbbi ugrált, üvöltött, és taposta egymást, amikor kellett. (és akkor is, amikor nem) Bár ahhoz, hogy mindenki elégedett legyen az összerakott műsorral, a négy napos fesztivál minden napján fel kellene lépnie Lukácséknak-mondjuk naponta kétszer, sajnos vagy szerencsére, de ekkora a választék.

14053775_553948951478426_6032955073918265296_o

Fotó: Varga Benedek

Visszataps után még volt egy rövid blokk az idő szűkössége miatt, és végül a Rock a nevemmel zárt az együttes Zamárdiban. Hát, valahogy így kell egy fesztiválon koncertet adni, szerencsére ehhez nagyon értenek a srácok, szóval rock’n’rollból továbbra is ötös a Tankcsapda, bárhol is lépjenek fel!

Fotó: Varga Benedek

Fotó: Varga Benedek

Ez is tetszeni fog...