Ismét irány a Moszkva tér! - a kultikus film megújul - Corn & Soda

Ismét irány a Moszkva tér! – a kultikus film megújul

A valódi értéket átvenni, őrizni és továbbadni kell, máskülönben elveszik. A Pannonia Entertaiment a régi – első sorban magyar – filmklasszikusok életben maradásáért küzd. A digitálisan felújított filmek nem csupán védelmet nyernek az idő kíméletlen vasfoga elől, de ami a legjobb, hogy megannyi év után rövid ideig újra a vászonra kerülnek. A vetítéssorozat legújabb darabja nem más, mint a Moszkva tér!

Forrás: sajtóanyag

Egy élete nyitánya előtt álló 18 éves fejében annyi vágy és álom kavarog, hogy jóformán semmi másnak nincsen helye az álmodozáson kívül, különösen a politikának nem. Ez 1989-ben sem volt másként. Noha az éppen hatalmas változást megélő ország helyzete instabil, Petya (Karalyos Gábor) és barátai sem ezzel, sem a rohamosan közeledő érettségivel sem törődnek. A Moszkva téren megszerzik a bulicímeket, hajnalig a várost róják, csajoznak, vonatjegyet hamisítanak, majd az egész kezdődik előlröl. A bolond fiatalság azonban azzal nem számolt, hogy a változás őket sem kerülheti el.

Forrás: sajtóanyag

Török Ferenc egyetemi vizsgafilmjét 2001-ben mutatták be. A történet egy 1989-ben érettségiző osztály kalandjait mutatja be Budapesten. Emlékezetes év volt ez a hazai történelemben, mely olykor archív felvételeken a filmben is megjelenik: akkor volt Nagy Imre újratemetése, Kádár János halála és a híres érettségitétel-kiszivárogtatási botrány is. A film nemcsak ennek a fontos évszámnak és Budapestnek állít emléket, hanem a fiatalság érzésének is. A korszakra jellemző laza stílus jól visszaadja azt az egyedülálló hangulatot, amit csak egy fővárosi fiatal érezhetett át egészen.

Forrás: sajtóanyag

A kultikussá vált filmet a Filmalap szárnyai alatt működő Magyar Nemzeti Filmarchívum digitális felújítási programján belül restaurálták, és az így új életre kelt darabot november 30-ától ismét megtekintheti a közönség a Pólus Moziban. Aki szeretné feleleveníteni az élményt, vagy netán először látná, azoknak ez tökéletes és vissza nem térő lehetőség.

Megújulása alkalmából a film 2017-ben új előzetest is kapott, amit az alábbi linken nézhettek meg.

Ez is tetszeni fog...