Itt a Hatalmas kis hazugságok könyvben! - Corn & Soda

Itt a Hatalmas kis hazugságok könyvben!

Liane Moriarty, ausztrál írónő eddigi legnépszerűbb könyve, a Reese Witherspoon és Nicole Kidman nevével fémjelzett sikersorozat alapjául szolgáló Hatalmas kis hazugságok most magyarul is megjelent az Alexandra Kiadó gondozásában.

forrás: Alexandra Kiadó

Liane Moriarty nem teljesen ismeretlen a magyar olvasók előtt. Korábbi regényei, a Pioneer Booksnál megjelent Add vissza az életem!, A férjem valamit titkol és A hipnotizőr szerelme című művei szép sikereket arattak a hazai eladási listákon. A Hatalmas kis hazugságok krimibe oltott szociológiai tanulmány a középosztály képmutató életéről, miközben a bántalmazás és a családon belüli erőszak kérdésit feszegeti.

A pengeéles logikával megírt történet szinte az utolsó oldalig izgalomban tartja az olvasót, miközben olyan fontos és fájdalmasan aktuális kérdéseket feszeget, mint hogy meddig tűrhet egy bántalmazott nő, mi történik valójában a kívülről tökéletesnek tűnő családok otthonaiban, mennyire nyomja rá a bélyegét az elszenvedett abúzus az áldozatok életére, illetve egyedülálló anyaként milyen esélyekkel boldogulhatunk egy paradicsominak tűnő, ám rettenetesen képmutató környezetben.

Forrás: Alexandra Kiadó

A Hatalmas kis hazugságok egyrészt első pillantásra egy titkokkal, feszültséggel teli krimi, miközben kíméletlen őszinteséggel merül alá a női lélek rejtelmeibe.

„Hadd fogalmazzak egyértelműen. Ez nem ingyencirkusz, hanem nyomozás. Gyilkosság történt.”

Egy iskola valahol Ausztráliában, ahová a szépek és gazdagok hordják a gyerekeiket. A felső középosztály paradicsoma ez, ahol a látszat az úr, ahol azonban a csillogó külsőségek mögött sötét titkok rejlenek…
A történet másik oldalán pedig az ártatlan gyermekek állnak, akik tisztaságukban és naivitásukban szándéktalanul is visszatükrözik szüleik világát, mindazt, amit azok elrejteni igyekeznek.
Vajon a zaklatónak a gyermeke is zaklatóvá válik? Vajon az önző kivagyiság gátjai átszakíthatóak? Vajon van esély őszinte barátságra, értékes emberi kapcsolatokra a felszínes magamutogatás mögött?

Ez is tetszeni fog...