Izgalmas gyermekelőadások a Mozsár Műhelyben - Corn & Soda

Izgalmas gyermekelőadások a Mozsár Műhelyben

A Mozsár Műhely, amely tavaly nyitotta meg kapuit a közönség előtt, több, kifejezetten gyermekek számára létrehozott színházi darabbal is bemutatkozik. December óta teltházas előadás Fers Klára bábjátéka, a Puha vagy banya, és február 26-tól látható Medgyesi Anna előadásában A királykisasszony cipője című magyar népmese zenés feldolgozása.

Forrás: sajtóközlemény

2017. február 26-án a Kalimpa Színház bemutatójával jelentkezik a Mozsár Műhely. Ezúttal egy ismert mese színpadi adaptációját, A királykisasszony cipője című mesekoncertet láthatják a gyerekek. „A gőgös királykisasszony mindegyik kérőjében talál kivetnivalót – így aztán ki is veti valamennyit. Csak hát kérők nélkül igen bajos férjhez menni. Mondhatni: lehetetlen. A gőgös királykisasszony ezért közhírré téteti: annak adja a kezét, aki kitalálja, milyen bőrből készült a cipője. Amikor pedig erre a kérdésre csak egy rongyos koldus képes megadni a választ, a gőgös királykisasszonynak gyökeresen megváltozik az élete…”

Az előadást zene és bábok teszik még izgalmasabbá a gyermekek számára. A darabot játsszák és előadják: Medgyesi Anna (játék), ifj. Horváth Károly (zene), a bábok Arany Beáta Virág és Korecz Károly munkái. A darabot írta Kolozsi Angéla és rendezte Székely Andrea.

Az előadás a Független Színművészetért Alapítvány támogatásával jött létre és a bemutató után legközelebb március 13-án látható a Mozsár Műhelyben.

Forrás: sajtóközlemény

December óta pedig többször is látható a Puha vagy banya című bábjáték, egy mindenki által jól ismert történet, Jancsi és Juliska meséjének újragondolása. Az előadást nem csak a mai kor igényeihez igazított tartalom teszi izgalmassá, hanem a választott bábtechnika is – asztali bábjáték mézeskalács figurákkal. A szokatlan forma játékosan vezeti rá a gyerekeket olyan fogalmakra, mint a gonoszság, jó szándékból elkövetett veszélyeztetés, gyermeki okosság és talpraesettség. Fers Klára mellett a rendező, Siklósi Gábor is játszik a mézeskalács bábokkal. Zenei szerkesztő Orosz Erzsébet. Legközelebb február 15-én és március 29-én látható az előadás.

Ez is tetszeni fog...