John Carpenter az új Halloween film készítői közt - Corn & Soda

John Carpenter az új Halloween film készítői közt

281541_640_halloween__7_

Az a John Carpenter lesz a legújabb Halloween mozifilm vezető producere, aki írója, illetve rendezője volt a nagysikerű horror-saga első, 1978-as változatának és aki 1981 óta, a film második része óta, nem dolgozott többé a sorozaton; egészen idáig. A Fekete hattyú (Black swan, 2010) vezető producerével, David Thwaites-szel karöltve felügyelik az újonnan készülő alkotást, amely állítólag teljesen elejétől, új szálon indítja el a történetet.

„38 évvel az eredeti Halloween után megpróbálom a tizedik folytatást a legfélelmetesebbre készíteni az összes közül.” – árulta el Carpenter, utalva talán burkoltan a film számos folytatására, melyeknek nem mindig sikerült felnőniük a feladathoz.

Az eredeti történetben megismerhetjük Mike Myers-t, minden idők egyik legrémisztőbb főgonoszát, aki már 6 éves korában lemészárolta családját, majd 21 évvel később, halloween éjszakáján megszökik az elmegyógyintézetből, hogy tovább folytassa gyilkos ámokfutását. Ezt követően további hét alkalommal gondolták tovább a történetet, később pedig a heavy metal énekes Rob Zombie rendezésében elkészült az első két film remake-je is, meglehetősen kevés sikerrel, így azt hiszem joggal mondhatjuk, hogy épp itt az ideje egy új, tisztességes Halloween filmnek. Mikor lenne erre a legnagyobb esély, ha nem akkor, amikor az eredeti filmek szerzője lép újra a színre? Továbbá szintén reménykedésre ad okot, hogy Malek Akkad – számos korábbi Halloween film producere -, mellett az a Jason Blum is beszáll producerként, aki korábban dolgozott már sikeres horrorfilmeken (pl.: Insidious: A gonosz lélek/Insidious: Chapter 3, 2015), illetve egy Oscar jelöléssel is büszkélkedhet a Whiplash (Whiplash, 2014) című film produceri munkájáért. Sokan úgy vélik, ez lehet az alkotóeleme az új film sikerének, a klasszikus és a modern horror találkozása. A Miramax főnökei pedig kilátásba helyezték a rendező kiválasztását is a munkálatok felgyorsítása érdekében.

A Halloween fanok és a rettegést kedvelők számára mindenképp várakozásra ad okot Mike Myers és a fehér maszk újbóli előbukkanása. Nem tudom, ki hogy van vele, de az én fejemben már szól az a bizonyos baljóslatú melódia.

(via)

Ez is tetszeni fog...