Jövő héten kezdődik a 2020-as Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál - Corn & Soda

Jövő héten kezdődik a 2020-as Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Az egyik kedvenc magyar filmfesztiválunk, a szegedi Zsigmond Vilmos Filmfesztivál a koronavírus miatt a korábban már megszokott tavaszi időponthoz képest idén őszre csúszott, de megtartják.

Idén is érdemes lesz ellátogatni a programra, ugyanis a számos vetítésen kívüli programok mellett 2020-ban is kedvező áron válthatunk jegyet a versenyfilmekre, amik kivétel nélkül mind olyan alkotások, amelyek valamilyen módon értéket képviselnek.

A nagyjátékfilmek mellett rövidfilmek, kísérleti filmek és versenyen kívüli alkotások is bemutatásra kerülnek. Ráadásul a versenyprogramokra mindössze 500 HUF a jegyár.

Kerekasztal beszélgetések, várostörténeti séta, lehetőség találkozni és beszélgetni operatőrökkel és rendezőkkel. Ezek mind a szervezett programok részét képezik.

Persze egy filmfesztiválon a lényeg az alkotásokon van. A teljes listát és programot a fesztivál honlapján lehet megtekinteni, de mi most kiemelnénk párat a nagyjátékfilmek közül, kedvcsinálónak.

Kezdetnek az Akik maradtak című magyar drámát ajánlanánk, amiről sehol sem lehet rosszat olvasni.

Vetítik majd még a versenyprogramban a Valan – Az angyalok völgye című filmet is, ami szintén egy tavalyi magyar alkotás, csak már inkább krimi, mint dráma.

A magyarokon kívül persze lehet majd külföldi filmekkel is találkozni, mint például a norvég Spionenel.

A lényeg, hogy szeptember 8-tól 12-ig Szegeden újra felpezsdül a filmes élet és mi ennek nagyon örülünk. Ott is leszünk és várhatjátok majd a beszámolóinkat.

Ez is tetszeni fog...